Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Peta Noč pod Čavnom

Vsak konec poletja, glasbeno in družabno obarvana prireditev Noč pod Čavnom predrugači sobotni utrip Lokavca. Domišljija, ustvarjalnost, delavnost in potrpljenje. Te štiri besede označujejo člane društva Slano blato, ki smo v soboto, 27. avgusta že peto leto v rokah držali vse niti prireditve.
Prireditev se je otvorila s tradicionalnim igranjem briškole v dvorani Edmunda Čibeja. V tej priljubljeni igri s kartami se je pomerilo enajst parov, različnih generacij. Medgeneracijsko druženje se je zaključilo po dobrih dveh urah, ko so kvartopirci »vrgli vse karte na mizo« in čestitali zmagovalcema, bratoma Miranu in Marjanu Kompara.

Ker smo želeli, da bi Noč pod Čavnom v lepem spominu ostala tudi najmlajšim smo letos organizirali športne igre za otroke, ki so potekale na travnatem igrišču. Mali navihanci so svojo začetno zadržanost in sramežljivost pregnali s plesom in petjem, nato pa z velikim zanimanjem čakali, da se poženejo novim zmagam naproti. Najmlajši so se zabavali na posebej prilagojenem poligončku, pri čemer so jim do zmag pomagali starši, malce starejši otroci pa so ovire in izzive premagovali sami. Skupaj s Smetkotom so ločevali odpadke in poskrbeli za čisto okolje, skakali v vrečah, vlekli vrv, tekmovali v obešanju perila in mini žogo dirki. Ves čas jim je poleg animatorjev delala družbo tudi Miš, ki se je ob koncu druženja po tehtnem premisleku odločila, da so zmagovalci vsi, ki so sodelovali. Ker morajo biti zmagovalci nagrajeni je vsak udeleženec športnih iger prejel medaljo, balon in sladoled. Otroško rajanje se je zaključilo s skupinsko sliko in obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo.

Na glavnem prizorišču - asfaltnem igrišču pred dvorano je obiskovalce ob dobri hrani in pijači zabavala skupina Nočni skok. Druženje ob petju in plesu sta dodatno popestrila še srečelov, ki je z vsemi dobitnimi srečkami poskrbel za obilico dobre volje in ocenjevanje teže pršuta, s katerim je bil posameznik, ki se je najbolj približal pravilnemu odgovoru tudi nagrajen. Medtem, ko so prvi gostje doma že trdno spali, so zadnji neugnanci še naprej vztrajno in razigrano brusili svoje pete na plesišču. A ker je vsega lepega enkrat konec, smo se vsi skupaj, sicer rahlo utrujeni, vendar precej živahni in nagajivo razpoloženi razšli v poznih jutranjih urah.

Predstavljajte si, da ste član nekega društva, ki se trudi, da bi vsaj enkrat na leto združil domačine in bližnjo okolico na glasbeno družabni prireditvi in tako poskrbel za boljše vzdušje ter popestril turistično ponudbo samega kraja. Člani društva Slano blato vemo, da zahteva taka prireditev izrazito združevanje energij vseh, ki pri njeni pripravi sodelujejo, predvsem pa vero v njen smisel, koristnost in uspeh. Vsi skupaj se trudimo za napredek našega kraja in smo za to pripravljeni marsikaj narediti. Marsikaj pa so za uspešno izvedeno Noč pod Čavnom pripravljeni narediti tudi naši donatorji, sponzorji in prostovoljci, ki nam vsako leto z veseljem priskočijo na pomoč.

Iskreno se zahvaljujemo: KS Lokavec, okrepčevalnici Barbera, podjetju Gonzaga, podjetju Gremar Zavarovalnici Maribor, Avto Krki, Pizzeriji in špageteriji Zmaj, Sadju zelenjavi Šabani ter podjetju Mlinotest. Velik srčen hvala pa izrekamo tudi krajanom: Primožu Černigoju, Juriju Luliku in Matjažu Slokarju.

Seveda pa Noči pod Čavnom ne bi bilo brez obiskovalcev, ki nam s svojo udeležbo in lepo besedo, dajete motivacijo za naše naslednje izzive. Hvala, ker spoštujete naše delo.

Se vidimo avgusta 2017!

ŠD Slano Blato

Oglejte si tudi