Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Ajdovski taborniki aktivni tudi po šestdesetem

Po lanskoletnem izjemno aktivnem dogajanju v Društvu tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina, ki je leta 2012 potekalo predvsem v znamenju praznovanja 60-letnice delovanja društva, ajdovski taborniki napovedujejo veliko zanimivih dejavnosti tudi v programskem načrtu za sezono 2013/2014.
Slednjega je na septembrskem rednem občnem zboru društva predstavilo novo izvoljeno vodstvo. Vlogo starešine je prevzela Nataša Slokar Klippel, že pred leti zelo aktivna v taborniških vrstah. Dobro planiranje in izvajanje programskih vsebin vsekakor prispeva svoj delež tudi k povečanemu vpisu novih članov.  Znatno povečan vpis ajdovski taborniki tako beležijo že tretje leto zapored, kar vsako leto znova predstavlja dobro osnovo za uspešno izvajanje številnih rodovih aktivnosti. To je prav gotovo dobra popotnica vsaki rodovi upravi, ki prevzame vodenje tako dejavnega in uspešnega društva z več kot 60-letno tradicijo. 

Novo taborniško sezono je ajdovski rod v veliko veselje otrok začel z izletom v Lignano. V soboto, 29. septembra, so se namreč odpravil čez mejo, v italijanski živalski vrt Parco Zoo Punta Verde. Kljub slabi vremenski napovedi je dva avtobusa otrok in vodnikov na cilju presenetilo sonce in jim tako polepšalo poučen in razigran dan v tem čudovitem parku. Otroci so živalski vrt raziskovali ločeno po vodih, v spremstvu svojih vodnikov. Opazovali so lahko domače in tuje, bolj in maj poznane živalske vrste, nekateri vodi pa so izlet izkoristili tudi kot preizkušnjo za pridobitev veščine poznavalec živali.

Jesensko doživetje v živalskem vrtu v obmorskem Lignanu se je po pričakovanjih izkazalo kot uspešno nadaljevanje lanske in dober začetek nove taborniške sezone, ki je že stekla v polnem zagonu. Po septembrskem  vpisu in prvem izletu so se gozdovniki in gozdovnice Roda Mladi bori, to je starostna skupina od 11 do 15 let, 19. in 20. oktobra oktobra udeležili tradicionalnega srečanja vseh GG-jev severnoprimorske območne organizacije tabornikov. V okviru akcije, ki jo je organiziral taborniški rod iz Cerknega, so se lahko z vrstniki iz Idrije, Spodnje Idrije, Nove Gorice, Tolmina in Cerknega preizkusili v lokostrelstvu, streljanju z zračno puško, se pomerili v športnih igrah, scoutballu ... in se odpravili na orientacijski pohod.

V novembru je planiran sprejem za popotnike in popotnice, tabornike stare od 16 do 20 let, nekaj prazničnih srečanj pa bo rod za svoje člane organiziral tudi ob koncu leta. Razlogov in idej za različne taborniške aktivnosti ajdovskim tabornikom ne zmanjka, volje za njihovo uresničevanje pa tudi ne.

A. K., foto P. K.

Oglejte si tudi