Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
27°C
14°C
JUTRI
27°C
14°C
Deli
7846

Vodni spektakel v Ajdovščini

Praznični večer je na tribune najlepšega primorskega bazena privabil skoraj 2.000 obiskovalcev, ki so lahko zares uživali v dvournem spektaklu City Games - sodobni različici poznanih Iger brez meja. Svoje moči in spretnosti je merilo pet ekip, v kranjski finale pa sta se uvrstili ekipi Pirana in Ajdovščine.

Zabavne igre na vodi pomenijo dobrodošlo popestritev poletnega dogajanja in so tokrat postregle z novo scenografijo in s številnimi presenečenji tako za tekmovalce kot gledalce, ki so z glasnim navijanjem spodbujali svoje ekipe. Seveda je imela največjo podporo s tribun domača zasedba športnic in športnikov (Primož Sulič, Marko Lipovž, Tine Lavrenčič, Nina Ukmar, Nuša Fegic) s televizijsko zvezdo Frankom Bajcem na čelu.

Domača ekipa je imenitno začela in po prvih štirih igrah vodila z razliko, ki je obetala zanesljivo zmago. Toda v vodni košarki se je zalomilo, kar so izkoristile Beluge iz Pirana in v zadnji igri (veslo) potrdile zmago (44 točk). Domačim v uteho je tudi drugo mesto (37 točk) prineslo uvrstitev v finale, ki bo konec meseca v Kranju. Tretji so bili Telebajski iz Krškega (28), Sardele iz Kopra četrte (21), k dobremu razpoloženju na igrah pa so prispevali še Borci iz Ljubljane.

Medalje in priznanja je podelil Uroš Pintar, direktor Zavoda za šport Ajdovščina, ki je z agencijo Adria events podpisan pod odlično organizacijo.

Izvedbo iger je podprla tudi Občina Ajdovščina, saj gre za priložnost širši javnosti pokazati, kako lepo in funkcionalno je kopališče v Ajdovščini. Bazen ni primeren zgolj za osvežitev v vročih poletnih dneh, pač pa je z vso dodatno ponudbo prerasel v središče poletnega dogajanja v občini. V različne programe, od nogometa do plesa, je vključenih krepko čez tisoč mladih. Obkrožen s kampom in športnimi igrišči pa bazen predstavlja zaokroženo celoto in primerno osnovo letnega turizma v občini.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi