Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Vertovčev pohod bo na volilno nedeljo

18. pohod po Vertovčevih poteh pade ravno na volilno nedeljo, 18. novembra. To seveda v ničemer ne bo vplivalo na pohod, ki bo tudi letos tekel po ustaljenem urniku, le začetek se bo verjetno nekoliko raztegnil. Pojdite volit, nato pa čas do rezultatov preživite v prijetni družbi na Vertovčevih poteh.

Organizator, Društvo Matija Vertovec, je eno od sončnih oktobrskih nedelj izkoristil za urejanje poti pred letošnjim pohodom. Hkrati pa je bila v Tevčah slovesno odkrita nova turistično-informativna tabla. To je že deseta tematska turistično-informativna tabla na Vertovčevih poteh. Pohodniki tako podrobneje spoznavajo kulturne in naravne znamenitosti krajev, skozi katere hodijo, ter ponudbo domačinov. Tudi Tevče imajo kar nekaj zanimivosti – od legende o nastanku kraja, ogleda vrednih ostankov preteklosti, do aktualne zanimivosti – od osamosvojitve sem se je vas po številu prebivalcev povečala za kar 35 %.

Na predpohodu so člani in podporniki društva dodobra pregledali celotno traso poti, obrezali grmovje, zamenjali dotrajane količke in nadomestilo manjkajoče usmerjevalne tablice. Letošnja dodatna zadolžitev je bila tudi barvanje lesenih delov obstoječih tematskih tabel. Poti so torej pripravljene, dobro označene, utrjene, široke in lepo prehodne. Program pohoda je bogat, začne se z jutranjo dobrodošlico pod mogočnim hrastom pred vasjo Ustje, od 7. ure naprej – letos se bo na zadnje pohodnike zaradi volitev počakalo malo dlje. Cerkvica sv. Marjete nad Dolenjami bo odprta za oglede, v Jakulinih bodo pohodnike sprejemali ob glasbi – godel bo Tamburaški orkester Danica iz Dobravelj. Osrednji postanek na poti bo v Šmarjah, tu bo mogoče nekaj toplega pomalicati, maša za pohodnike bo ob 10.30, takoj po njej pa tudi proslava, na kateri bosta spregovorila predsednik Društva Matija Vertovec Marijan Lozej ter Andreja Škvarč, vodja trsničarskega središča Vrhpolje in velika poznavalka Matije Vertovca. Sprejeme za pohodnike pripravljajo tudi v drugih vaseh, na zaključku pod hrastom pa bo tudi letos bogato obložena kmečka tržnica.

Oglejte si tudi