Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

'V vrtcih so pesmice doma'

Z otroškim pevskim zborom vrtca iz Ajdovščine – enota Ob Hublju, smo se 19. aprila odpravili v Branik. Udeležili smo se prireditve 'V vrtcih so pesmice doma', ki jo že vrsto let organizira OŠ Branik, vrtec 'Rastja' Branik. Poleg nas je nastopalo še pet vrtčevskih zborčkov.

V našem zboru je prepevalo 32 otrok, starih od treh do šestih let. Zbor je vodila Melita Rožič, na klavirju je pevce spremljala Marjeta Leban.

Na odru smo se predstavili s tremi pesmicami: Miška in mavrica (Dragica Sojer), Rumena podmornica (Albinca Pesek) in Huda mravljica (Branko Rudolf). Otroci so pesmice zapeli doživeto in sproščeno. Najbolj pomembno pa je, da so pri tem uživali. Po končanem nastopu so bili otroci ponosni nase, na njihovih obrazih se je pojavilo veselje. Aplavz publike in pozitiven odziv je otrokom dal še dodatno potrdilo in zagon za nadaljnjo prepevanje.

Za varnost otrok pred in po nastopu sta poskrbeli Anja Česen in Tatjana Kranjc. Za to se jima najlepše zahvaljujeva. Po končanem nastopu je otroke čakala pogostitev, nato smo se z njimi poslovili ter jih predali staršem.

Otroški pevski nastopi so dragocena izkušnja, ki jim omogoča razvoj samozavesti, izražanja in ljubezni do glasbe. Takih izkušenj si želimo tudi v prihodnje.

Melita Rožič in Marjeta Leban

Oglejte si tudi