Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Ušani ob krajevnem prazniku

Društvo Numulit.us in Krajevna skupnost Ustje sta tudi letos pripravila pestro dogajanje ob krajevnem prazniku, v spomin na požig vasi 8. avgusta 1942.

V petek, 8. avgusta ob 21.00, bo staro in mlado na Mačkovcu (v zgornjem koncu vasi) razgibaval priljubljeni primorski kantavtor Drago Mislej – Mef, s podporo harmonike in kontrabasa.

V soboto, 9. avgusta, bo od 16.00 dalje v športnem parku Grbavica turnir v malem nogometu, na katerem se bo za primat pomerilo več kot deset ekip. Nedelja bo postregla s celodnevnim razgibanim dogajanjem: ob 10.00 bodo tekači sopihali na teku generacij s startom in ciljem na Plošči; ob 14.00 bodo kvartopirci škilili ob briškuljadi na Plošči; ob 17.30 bomo položili venec pri spomeniku žrtvam pod vasjo; ob 18.15 sledi slovesna maša v spomin na žrtve tragedije med vojno; ob 19:00 se bo zgodila proslava na trgu pred cerkvijo, ki ji bo sledila otvoritev fotografske razstave Polone Ipavec z naslovom  'Lastovke 8. Avgusta' (v večnamenskem prostoru). Zvečer pa bo za brušenje pet na gladki površini Plošče poskrbel Trijorijo. Z bogatim srečelovom bomo poskrbeli za nadaljnji razvoj društva in vse prisotne hazarderje.

ms

Oglejte si tudi