Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Robinova zabava je uspela.

Da smo Primorci žurerji, je včeraj dokazalo okrog 7.000 obiskovalcev, ki so počastili Robinov srebrni jubilej, 25. letnico, ki smo jo proslavili na travniku pred mestno hišo v Novi Gorici.

Tudi sivi oblaki, ki so se zgrnili nad mesto, niso odgnali množice zadovoljnih obiskovalcev. Od 18.00ih naprej, do jutranjih ur se je na odru zvrstilo preko 150 nastopajočih Primorcev. Povedali so, da Goriška potrebuje tovrstne dogodke, da so se na odru Robinove zabave počutili odlično, da je bilo občinstvo vrhunsko, predvsem pa občutki, ko množica ljudi poje s teboj, nepozabni.

Tekmovalno, vendar prijateljsko vzdušje je bilo čutiti med 12imi mladimi pevskimi talenti, starimi med 10 in 20 let, ki so nastopili na 4. festivalu Mladi glas goriške.

Komisijo in občinstvo je najbolj prepričala najmlajša Lana Peršič iz Dornberka, ki je skupno zbrala največ glasov in postala zmagovalka festivala, nad katerim se navdušuje vedno več učiteljev petja in mladih, ki bi nekoč radi stali pod žarometi.

Strokovna komisija, v kateri so sedeli prof. glasbe Sandi Vrabec, tudi ravnatelj Glasbene šole Nova Gorica, Slavko Ivančič in Alya, pa je največ glasov dodelila Nejki Kranjc iz Ajdovščine.

Tudi ostali nastopajoči, skupina Fuldoro, Vokalni ansambel Reunion, Mladinski pevski zbor OŠ Solkan, Solkanski malčki – otroški pevski zbor Vrtca pri OŠ Solkan, Big band Nova s solisti Mojco Rusjan, Andrejem Orlom, Tatjano Mihelj, Slavkom Ivančičem in Tinkaro Kovač, Alya, Šank Rock in domača skupina Trivia so navdušeno pozdravili pestro dogajanje v mestu in prepevajočo publiko, ki vedno da najpomembnejši pečat dogodku.

Šank Rock-ovci, so na koncu osrednjega koncerta na noge dvignili Novo Gorico in skupaj z obiskovalci zapeli

Jaz nimam noč za spanje
ponoči se znorim
ne maram le sanjati
jaz sanje rad živim

In tudi Robinova ekipa si želi živeti sanje, najbolj poslušane radijske postaje tudi v bodoče, predvsem pa ostati blizu poslušalcem, teh je zdaj že preko 20.000, spremljati dogajanje v regiji in omogočiti, da bo glas poslušalcev slišan.

 

Oglejte si tudi