Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
28°C
14°C
PON.
27°C
13°C
10254

Primorska bo vstala v grajskem obzidju

Ajdovščina bo gostiteljica letošnje proslave ob državnem prazniku. Dogodek bo v soboto, 14. septembra 2019, ob 15. uri na grajskem vrtu v Ajdovščini. Slavnostni govornik bo predsednik vlade RS Marjan Šarec. Proslavo bo neposredno prenašala TV Slovenija.

Programski del proslave, ki jo v sodelovanju z lokalnimi veteranskimi in domoljubnimi organizacijami pripravlja Občina Ajdovščina, bo potekala pod sloganom 'Iz novih sanj se rodi novi svet, kjer za dobro ljudi se meja ne gradi'. Scenarist in režiser proslave je domačin, Peter Avbar, idejo za vsebinsko zasnovo programa pa je črpal iz pesmi Calvi zasedbe Sidharta. »Meje so nas in nas ločujejo, onemogočajo in siromašijo. Človek  jih je skozi zgodovino premikal, stopal čez … zaradi radovednosti, socializacije, iskanja novih priložnosti … težko ga je bilo omejiti in ograditi. Sanjal je in pogumno posegel v čas in odločitve 'velikih', da bi spreminjal … na bolje,  v duhu strpnosti, spoštovanja in sodelovanja,« je idejno zasnovo prireditve pojasnil Avbar.

V polurnem kulturnem programu bodo skozi glasbo, igro in ples odmevale sanje o novem svetu za dobre in dobro ljudi. Oblikovali jih bodo Moški pevski zbor Srečko Kosovel, Policijski orkester, ženska vokalna skupina Gallina, glasbena zasedba Balkan Boys, tolkalci, plesalci ADC, interpreti KUD-a Javorov hudič ter učenke in učenci OŠ Danila Lokarja.

Elemente vsebinske zasnove sta v vizualno sporočilo prireditve prelili ajdovski oblikovalki Urška Černigoj in Tea Goljevšček.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi