Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
16°C
0°C
JUTRI
18°C
2°C
Deli
7723

Praznik v Žapužah

Po tradiciji se konec junija zberejo krajani v Žapužah in pripravijo praznik v spomin na leto 1944, ko je bila vas požgana na god sv. Alojza.

Tokrat je proslava sovpadala s srebrnim jubilejem naše mlade države Slovenije. Lahko smo ponosni na svojo domovino in tudi na našo krajevno skupnost. Predsednik Zvonko Vidmar je v nagovoru navedel uspehe v preteklem času ter tudi naloge za v naprej. Največja pridobitev za vasi Žapuže in Kožmani je nova infrastruktura in sicer kanalizacijsko omrežje, vodovod, optično omrežje ter asfaltne prevleke. V bodoče se načrtuje prostor in oprema za otroška igrala, odvodnjavanje zalednih vod ter ureditev nekaterih povezovalnih poti.

Janja Blažič Zavadlal je poskrbela za pester kulturni program, ki je imel poudarek na mladih z recitacijami in plesom.  Pod vodstvom Maje Šeme so zaplesale deklice. Za prijetno glasbo so skrbeli člani ansambla Gregorja Kobala.

Aktualne dogodke, ki so povezani z deževnim vremenom, dviganje denarja na bankomatih brez kartice in podobno, sta premlevala modrijana Aleš in Jože. Slabo vreme ob vikendih je botrovalo za prestavitev panoramske vožnje motoristov, ki se bodo na pot čez Rakitno odpravili konec poletja. Na športnem področju se je odvil turnir v odbojki. V dvojicah se je pomerilo 8 ekip. V letošnjem letu je društvo DEŠK organiziralo že 20. Pohod na Sinji vrh. Prav letos pa poteka tudi 20. let od skupinskega vzpona Žepovcev na Triglav, zato člani za letošnji vzpon v visokogorje načrtujejo ponovitev konec avgusta. 

Aleš Brecelj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!