Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Pevke VEČERNICE in ZARJE, DU Ajdovščina, prepevale v Evropskem parlamentu

 

 

Po temeljitih pripravah se je začetek decembra veseli avtobus odpeljal proti Bruslju. Vožnja je bila dolga, a z veliko postanki zanimiva. Prvi gostitelj je bil gospod župnik Zvone Štrubelj.  Z Bruslja je spremljal skupino v Mons, pevke so zapele pri maši in se predstavile s koncertom in navdušile vse prisotne. Druženje z Slovenci se je nadaljevalo z gostoljubnostjo in prepevanjem.  V  Monsu so pevke pele še pri popoldanski maši in pripravile MIKLAVŽEVANJE s kulturnim programom, za več kot 50 slovenskih otrok. Otroci so dobili darila iz rok Miklavža, ki je z veselim avtobusom  pripotoval iz Slovenije.  Veselja ni manjkalo in petja tudi ne.

Naslednji dan je bil rezerviran  za voden  oglede mesta Brugge, ki mu pravijo tudi severne Benetke, Oostende in Zeelbrugge, kjer peščenim plažam ni videti konca. Večerna vožnja ob povratku pa je razkrila nočni blišč božično  okrašenega Bruslja.

Zadnji dan je bil namenjen obisku parlamenta. Po vseh formalnostih, predstavitvi dela evropskih poslancev in ogledu, je gostiteljica gospa Patricija Šulin zapela s pevkami slovensko in evropsko himno in nato z ostalimi prisotnimi prisluhnila koncertu pevk Večernic in Zarje iz Ajdovščine.

Lepo doživetje Belgije je vseskozi spremljalo tudi sončno vreme in niti dolga vožnja ni utišala petja lepih slovenskih pesmi.

 

 

Nevenka Vidmar

Oglejte si tudi