Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Kultura v DU Ajdovščina

Dogajanje na področju kulture je v Društvu upokojencev zelo pestro in bogato. Ob prvem polletju smo preleteli dogodke, nekatere smo organizirali, na drugih nastopali ali tekmovali. Več kot trideset jih je bilo, preveč bi bilo naštevat vse, zato bodo zapisani samo nekateri.

ŽePZ Večernica je bila nagrajena s priznanjem ZKD Ajdovščina, zmagala pa je tudi na srečanju upokojenskih pevskih zborov 'Zlata jesen' v Solkanu. Trenutno se intenzivno pripravlja na praznovanje ob 25. obletnici delovanja. Pod vodstvom Mirana Rustja je zapela tudi na 'Odprtem odru'.

DPS Zarja je pela Koroškim Slovencem, na tri dnevni turneji v Avstriji. Na natečaju je bila izbrana za nastop v Ljubljani na 'Dnevih medgeneracijskega sožitja', ki jih organizira Zveza društev upokojencev Slovenije. Skupaj z otroci OŠ Šturje je zastopala Primorsko pokrajino na 'Večeru pesmi in plesa', z igro plesom in petjem. Članici sekcije Ročna dela so izvedle delavnico vezenja in tako obogatili dogajanja, ki so tri dni potekala na Gospodarskem razstavišču. Fotografi Primorskega škljoca pa so sodelovali na natečaju fotografije.

Pred počitnicami so se vse skupine srečale na Češnjevem večeru. Prireditev je potekala v Lokavcu v dvorani Edmunda Čibeja. Članice ŽePZ Večernica pod vodstvom Jerneja Rustja in DPS Zarja s solistom Bojanom Pergarjem so zapele lepe slovenske pesmi, fotografi so pripravili razstavo fotografij, sekcija Ročna dela pa je s svojimi izbranimi izdelki napolnila veliko vitrino v sejni sobi.
Za prisrčno obogatitev programa je poskrbel otroški pevski zbor podružnične šole Lokavec, ki ga vodi Petra Terbižan Slejko. Za klavirjem je zbor spremljala Klara Slokar. V goste pa so prišle Trbojske ljudske pevke, ki so z veselim in hudomušnim programom popestrile večer. Vse prisotne je pozdravil predsednik KS Lokavec Angel Vidmar, ki z veseljem ugotavlja, da je v Lokavcu veliko lepih dogodkov, ki so vedno dobrodošli.

Druženje ob češnjah je bilo prijetno. Veseli obrazi pa so bili plačilo za trud, ki ga vsak vlaga v svoje prostovoljno delo.


Nevenka Vidmar

Oglejte si tudi