Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kej smo nardili v lejti 2015

Leto 2015 se je počasi iztekalo in ponovno je bil čas, da se krajani iz Kamenj in Potoč zberemo na zdaj že kar tradicionalni prireditvi »Kej smo nardili v lejti 2015«. Kot vsako leto je tudi letošnja prireditev potekala v vaški dvorani v Kamnjah, tokrat v ponedeljek 28. decembra 2015.

Fantje iz društva ŠKTD Kamnje - Potoče so pripravili povezovalni del prireditve, kateri se vsako leto nanaša na najbolj aktualno temo v državi. Tokrat je prireditev potekala v znamenju tehničnih ovir ter preverjanja identitete oseb, ki so stopili na lesen dvoranski oder. Za uvod so obiskovalci prisluhnili pesmi »Pod Čavnom visokim prebivam«, ki so jo zapeli člani okteta Trta. Besedo je prevzel predsednik krajevne skupnosti Peter Vodopivec, ki je povzel, kar se je naredilo v iztekajočem se letu v obeh vaseh. Ob identificiranju govornika so uslužbenci ugotovili, da praznuje rojstni dan, za kar so mu pevci zapeli.

Jože Vodopivec, predsednik Planinske sekcije Kamnje, pa je zatem predstavil, kaj se je naredilo v letu 2015 na nekoliko bolj planinskem področju. Predstavil je tudi plane sekcije za prihodnje leto in nakazal, da bo planinska sekcija še bolj aktivna. Športno kulturno turistično društvo pa se je predstavilo po posameznih sekcijah. Besedo je tako imela predstavnica kulturne sekcije Lucija Lozar, turistične sekcije Majda Vodopivec ter na koncu še predsednik društva Gregor Vodopivec, ki je povzel celoletno dogajanje na področju družabnega delovanja v krajevni skupnosti. Čast podelitve prehodnega pokala za naj športnika v KS pa je pripadla predstavnici za šport Ani Žigon. Pokal je podelila mlademu nadobudnemu kolesarju BMX Timu Rovtarju. Tim nastopa v kategoriji do 11. let in je ob številnih izvrstnih rezultatih postal tudi državni prvak.

Uradni del prireditve se je končal z žrebanjem vstopnice ob poslušanju okteta Trta. Da pa bi se v družbi s prijatelji še malce poveselili, smo ob koncu lahko pokusili staro jed »joto iz brzote«. Seveda pa niso manjkali niti narezek, odličen domači kruh ter slastno pecivo. Uspešnemu letu smo nazdravili z odličnim vinom!
Špela Vodopivec

Oglejte si tudi