Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

'Primorski škljoc'

V mali dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu je obsežna razstava fotografij članov Primorskega škljoca Društva upokojencev Ajdovščina. Tema razstavljenih fotografij je tihožitje in režirana fotografija. Razstava bo na ogled ves november, po dogovoru na telefonsko številko 041 495 459 - Nevenka
Deveto leto se skupina srečuje, začetki so bili le s tremi člani. Naš starosta Roman Žonta, ki mu je snemanje in fotografija življenjski slog, pa je že veliko prej na Društvu upokojencev Ajdovščina obeleževal dogodke. Tako je v sodelovanju z g. Bitežnikom nastal Primorski škljoc, ki je združeval člane, ljubiteljske fotografe, vseh primorskih društev upokojencev. Pod budnim očesom mentorja Roberta Pavšiča je nastalo nekaj odmevnih projektov in razstav od Goč do Nove Gorice. Ajdovska skupina Primorskega škljoca je nadgrajevala svoje znanje z mentorjem Bojanom Bizjakakom. Bojanova umetniška duša, strokovno znanje in izreden talent nam dajejo veliko znanja, kolikor ga pač znamo in moremo izkoristiti. Z nasveti nam pomaga Jolanda Lesnik, ki ima veliko tehničnega znanja in izredno oko za fotografijo.

V teh devetih aktivnih letih smo pripravili veliko razstav; video o zgodovini Ajdovščine, razglednice Ajdovščine, bili uradni fotografi Občine Ajdovščina, sodelujemo na F3ŽO v Ljubljani, kjer vsako leto dobivamo priznanja in prve nagrade. Letos je priznanje prejel Ivan Skvarča. V Ajdovskih novicah smo redno sodelovali s članki in fotografijami.

Naša srečanja so vsak ponedeljek, v društvenih prostorih ali na terenu. Imamo svoje FB strani, kjer objavljamo in ocenjujemo naše delo. Ne strmimo k zvenečim naslovom 'mojstra fotografije', a nam je v veselje, če nam uspe dobra fotografija.

Jezik fotografije je nebeseden, slika govori na svoj način, a enako bogato kot besedno, likovno ali glasbeno delo. Pomembno je, da fotograf zasluti, kako povedati več, kako ustvariti več kot samo dokument nekega dogodka, kako ujeti čustva in misli in to prenesti drugim.

Ko boste gledali naše fotografije, imejte v mislih, da smo vanje vložili veliko truda in predvsem ljubezni do našega dela.

Nevenka Vidmar

Oglejte si tudi