Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Čas je za R'n'R

»So dolga leta brez ta prav'ga rock'n'rola nas prpelala na kraj, ko smo si zaželeli boogie wooggi-a in starih iger nazaj.«

 Bil je hladen večer po deževnem dnevu, 25. maja 2013, ko so se deset let po poslovilnem, 'špilu' v do zadnjega kotička polnemu domu krajanov v Budanjah leta 2003, le nekaj višinskih metrov višje na športnem igrišču, na stara pota vrnili, zagotovo 'najjača' r'n'r zasedba v zgodovini Vipavske doline, v prvotni zasedbi: Jure F. - basirač in zjalec 1, Iztok K. – bobnomlatač in zjalec 2, Mladen M. – strunotrgač 1 in zjalec 3 in David K. – strunotrgač 2 in zjalec 4, alias Big bibls brothers band,.

Vrnitev na, kot pravi v eni izmed svojih skladb črnogorski glasbenik Rambo Amadeus, deske, ki življenje pomenijo, so Biblsi pospremili z izdajo albuma velikih uspešnic Big hits, ki vsebuje izbor 16 skladb s prvenca Butnflaša (Corona rec. 1999 ) in naslednika B klasa (Kif Kif 2001). Izbor ni bil ravno mačji kašelj, pove frontman Jure Ferjančič: »Llahko bi re-izdali oba albuma v obliki enega, vendar to bi ne bilo pošteno do vseh, ki imajo v lasti originala, ker bi s tem izgubila na teži, smo pa izboru dodali čisto novo stvaritev naslovljeno Vreme za R'n'R«.

Več kot tisoč glavo publiko, »med katero so bili tudi mladci in mladenke, ki so pred desetletjem šteli med 5 in deset let, torej so se z glasbo Big biblsov spoznavali bodisi preko staršev, prijateljev ali medijev, so z nami v en glas prepevali celoten repertoar, ki smo ga pripravili za tokratni koncert,« pove frontman Jure, so temperaturo na športnem igrišču nad Budanjami do samega vrelišča, torej velikega povratka BBBB na glasbene odre stopnjevale skupine Sabalmoza, Antioksidanti in Skalp. Izid albuma Big hits na poti do slušateljev spremlja, ker radi glasbo sem ter tja tudi pogledamo, ne le poslušamo, nujno zlo v svetu glasbe, videospot za novo skladbo Vreme za R'n'R, ki je nastal pod režisersko taktirko Dejana Babuška, ki je nase opozoril že z delom s skupino Skalp in pevko Polono Furlan, in je na ogled na spletnem portalu youtube in Facebook. Ta nova od Big Biblsov doživlja dober odziv tudi s strani radijskih slušateljev, saj je bila v mesecu juniju izbrana za popevko tedna na radiu Robin Nova Gorica, kot tudi Val-u 202, dobro pa ji gre med drugim tudi na frekvencah Radia 1, torej »rock'n'roll še mrtev ni, ustavijo ga več nikdar« (verz iz skladbe Uniformiranci, legendarne zasedbe Pomaranča).

Naj se vam dan prične s kafetom iz skodelice z logotipom, dan nadaljuje v majici in ob muzikah BBBB, in glej zunaj se že dani, hej hej.

 

Tekst Ksimeroni, foto arhiv BBBB 

Oglejte si tudi