Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

38 let Doma starejših občanov Ajdovščina

38 let dolga pot nas je pripeljala do toplega jesenskega petka, prvega v mesecu oktobru. Na mednarodni praznik starih ljudi je pred slabimi štirimi desetletji odprl vrata naš dom prvim stanovalcem, ki so takrat iskali svoj drugi dom zaradi svojega zdravja, mnogi pa so potrkali na vrata, ker so pod domačo streho ostali sami.

Vsako leto se predvsem delavci, ki z veliko dobre volje vstopajo v Dom že preko 30 let, z lepimi spomini vračajo v preteklost in v spomine, ki so jih s stanovalci preživljali na odprtem Ribniku, obdani s travniki ter njivami, proč od hitrega prometa. In v spominih še živi kako je burja z lahkoto pometala po vogalih redkih hiš.

Letos smo praznični dan začeli s svečano sv.mašo, ki jo je daroval domači župnik Zoran Zornik. Ob velikem številu stanovalcev je sv. maša zazvenela tudi ob lepem petju pevskega zbora šturske župnije.

Z veliko zahvalo v srcu je tisti dan praznično dopoldne zaživelo še z veselim igranjem našega Žoga benda. Glasba nas je popeljala s starimi skladbami v spomine naše mladosti, ko je na vsaki veselici zaigrala harmonika. In glasba nas je popeljala tudi med naše ljube in večne slovenske popevke. Žoga bend pa je poskrbel tudi za italijansko melodijo, saj se ve, da med starejšo generacijo še vedno zazveni v ušesu kakšna italijanska beseda ali melodija.

Še malo, samo še dve leti pa nas loči od okrogle 40. obletnice našega doma, katere se že vsi na tihem veselimo.

Mojca Klavžar, delovna terapevtka

Oglejte si tudi