Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

100 let Marije Kandus

Spomladi leta 1922 je na svet prijokala Marija, mami iz Ljubljane in očetu s Predmeje. Družina je živela v Ljubljani. Marija je imela še tri brate in šest sester. Vsi so bili visoko izobraženi, njeni trije bratje so bili doktorji medicine.

Marija je osnovno šole, gimnazijo in visoko šolo za terapevte obiskovala v Ljubljani. Po končanem študiju  je tudi sama poučevala kot profesorica na visoki šoli za terapevte. Iz Vipavske doline, natančneje iz Vrtovina, je prišel njen mož. V zakonu sta se jima je rodila hčerka in sin.

Hčerka se je z družino preselila na Brje, kjer se kot ljubitelji živali posvečajo konjem. Izvajajo fizioterapijo za otroke.  Marija se je hčerki pridružila pred dvajsetimi leti in uživa v krogu svojih, v naravi in se dobro počuti. Je izredno vitalna gospa, rada se pogovarja in obuja spomine, ki jih ni malo.

Društvo upokojencev Ajdovščina, katerega članica je, ji je ob visokem jubileju izreklo čestitke na domu. Seveda je bil ob tej priložnosti pripravljen lep sprejem, zdravica, sladka torta in veliko zapetih pesmi.

Gospa Marija, še veliko zdravih in zadovoljnih let na Brjah med svojimi!

Jelka in Nevenka, DU Ajdovščina, foto Nevenka Vidmar

 

Oglejte si tudi