Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Dobro je vedeti – knjižnični nasvet

Knjižnično gradivo si vedno izposodimo za določen – omejen čas. Datum vrnitve je zapisan na zadolžnici, ki nam jo izroči knjižničar ob izposoji. Zgodi se, da knjigo založimo ali pozabimo, da je rok izposoje potekel. Ker izposoje nismo podaljšali, je potrebno plačati zamudnino. Namen zamudnine je redno vračanje gradiva, saj nanj čakajo tudi drugi uporabniki.

Zadregi se je mogoče izogniti. Knjižničarja ob obisku zaprosite, da vas brezplačno vključi v sistem elektronskega obveščanja o stanju (statusu) izposojenega gradiva, na ta način pa lahko prejemate tudi vsa splošna obvestila iz knjižnice, vključno z vabili na različne prireditve in dogodke. kar je privlačno.

Obvestila o skorajšnjem poteku ali o tem, da vas čaka rezervirano gradivo, lahko brezplačno brezplačno prejemate preko elektronske pošte, lahko pa tudi preko mobilnega telefona (kjer pa ponudnik sms-sporočila zaračuna glede na svoj cenik).

Zelo priporočamo tudi vključitev v storitevCOBISS – Moja knjižnica, preko katere si član lahko sam poišče knjigo in si jo rezervira – kar od doma. Sam si lahko podaljša rok izposoje in stanje izposojenega gradiva. 

Število članov, ki se je vključilo tako v elektronski sistem obveščanja kot v storitev Moja knjižnica, se povečuje. Razlog – ker je to zelo praktično.

Zakaj je vključitev v elektronsko obveščanje in v Mojo knjižnico praktična?

- ker ste na tekočem o stanju gradiva in se lahko izognete zamudnini

- ker lahko prejemate tudi druga obvestila, mesečne napovednike in vabila o dogodkih v knjižnici

- ker lahko uporabljate brezžična omrežja in dostopate do različnih e-virov

- ker je vse to brezplačno.

Vabimo vas, da knjižničarja zaprosite, da vas vključi v elektronsko obveščanje (priporočamo e-pošto, ker je brezplačna!) in v storitev COBISS – Moja knjižnica. Osebje vam pomaga izpeljati potrebne postopke in odgovori na morebitne vprašanja. Knjižnica vaše osebne podatke seveda varuje v skladu z zakonom.

Lavričeva knjižnica

Oglejte si tudi