Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Svet regije v Ajdovščini

Severnoprimorski župani so še zadnjič v tem sestavu sedli za mizo, tokrat v dobri družbi – medse so povabili predstavnike gospodarstva, beseda je tekla o kadrovski problematiki v regiji.

98. seja Sveta regije, še zadnja v tem mandatu, je potekala v Ajdovščini, v prostorih Ljudske univerze. Ob kadrovski problematiki gospodarstva so imeli župani na dnevnem redu še predstavitev dela gasilske zveze ter debato o poimenovanju Severnoprimorske (Goriške) regije.

Župani so pozdravili debato z gospodarstveniki. Tokrat so govorili predvsem o pomanjkanju kadrov. Predstavniki podjetij menijo, da so strokovni poklici izgubili na ugledu, tehničnega kadra ni, še posebej pa se to izkazuje v občinah, ki so oddaljene od regijskega središča. Zato predlagajo, da se šolanje ponudi tam, kjer se kadre potrebuje. Izpostavili so še stanovanjsko problematiko, problematiko medicine dela, pa tudi dejstvo, da ob službi in stanovanju mladi potrebujejo še kaj več – prav to je eden od bistvenih razlogov, da po zaključku šolanja ostajajo v prestolnici. Čeprav gospodarstvo v regiji zelo dobro stoji in raste, se bodo prave težave pomanjkanja kadrov šele pokazale. Prvo srečanje gospodarstvenikov z župani na seji sveta regije je minilo v delovnem vzdušju. Župani so se iz prve roke seznanili s kadrovsko problematiko gospodarstva v regiji, ki jo je, zaradi enakomerne porazdelitve, potrebno tudi reševati na regijskem nivoju.

Oglejte si tudi