Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Športno igrišče v Potočah

V Potočah so se tamkajšnji najmlajši že lansko leto razveselili novega otroškega igrišča. Z letošnjim letom pa so se vsi ljubitelji košarke razveselili še košarkarskega igrišča tik ob igralih. Željo so vaščani izrazili v sklopu projekta Moja pobuda.

V Potočah so si dlje časa prizadevali za ureditev otroškega igrišča. Lansko leto je bil projekt uspešno realiziran, sredstva iz dela proračuna, ki je namenjen uresničevanju planov krajevnih skupnosti, je zagotovila Občina Ajdovščina.

Ob igralih pa je ostalo na parceli še dovolj prostora za še eno, sicer manjše, košarkarsko igrišče, tako se bodo najmlajšim na igrišču lahko pridružili še starejši otroci in vsi ljubitelji košarke. Ureditev asfaltnega igrišča izhaja iz Moje pobude, v kateri so vaščani Potoč podali željo po košarkarskem igrišču, ki bi bilo ob otroških igralih stičišče druženja in športnega rekreiranja vseh generacij.

V sklopu investicije je zemeljska dela opravil Marko Vrčon s. p. iz Skrilj, postavilo se je podporni zid na severni strani zemljišča, zravnalo teren, igrišče se je v celoti asfaltiralo. Postavljen je tudi koš, manjka še zaščitna ograja okoli igrišča – tako bo še ena Moja pobuda uspešno realizirana. 

Oglejte si tudi