Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
7°C
2°C
JUTRI
8°C
-2°C
Deli
11710

Prenova kanalizacije in vodovoda v Dobravljah

Po Kozji Pari in Pikčih bodo tudi ostali zaselki Dobravelj prišli do prenovljenega vodovoda in kanalizacije. Projekt izgradnje kanalizacije in obnova vodovodnega omrežja v zaselkih Kozja Para in Pikči je končan vključno z asfaltacijo. V pripravi pa je projektna dokumentacija za ureditev kanalizacije in vodovoda po ostalih zaselkih Dobravelj.

V Kozji Pari in Pikčih so obnavljali obstoječi vodovod ter na novo gradili kanalizacijsko omrežje, ki je speljano na čistilno napravo pod Vipavskim Križem. Urejenih je bilo 22 kanalizacijskih priključkov do gospodinjstev. Hkrati so prebivalci zaselkov dobili tudi optično omrežje. Investicijo je v celoti kril občinski proračun, cena pogodbenih del za javno infrastrukturo in za priključke je znašala okoli 326.000 evrov.

Ocenjena vrednost projekta izgradnje kanalizacije in čistilne naprave ter obnove vodovoda po preostalih zaselkih Dobravelj pa je 1.300.000 evrov. Krajanom je bil že podrobno predstavljen, trenutno pa se zbira potrebna dokumentacija, pri čemer se zatika pri soglasju, ki ga mora izdati ARSO. Šele potem bo objavljen razpis za izbiro izvajalca. Predvideno je, da se bo najprej zgradilo čistilno napravo, sledila bo gradnja kanalizacijskega omrežja in prenova vodovoda, hkrati bo položena tudi optika. Urejenih bo 139 priključkov do gospodinjstev. Projekt bo zaključen v treh letih.

sh

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij