Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
14°C
-1°C
TOR.
11°C
-3°C
Deli
9718

O reorganizaciji centrov za socialno delo

V okviru regijskega obiska Vlade RS je v prostorih Mladinskega centra Hiša mladih potekal posvet o reorganizaciji Centrov za socialno delo. Cilj, ki ga pri tem zasledujejo, je približati centre ljudem.

Ključne spremembe in cilje reorganizacije je predstavila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. Uvedba nove organizacijske strukture, informativne odločbe in socialna aktivacija so najpomembnejše spremembe. 62 obstoječih CSD-jev bo ohranjenih, vendar pa se uvaja 16 centralnih enot, ki bodo podpora CSD-jem. Tako bodo obstoječe pisarne razbremenjene, socialni delavci pa bodo imeli več časa za stiske ljudi, čeprav je ministrica poudarila, da bodo potrebne kadrovske okrepitve. Z reorganizacijo je predvidena tudi močnejša vloga lokalne skupnosti. 

Župan Tadej Beočanin pozdravlja prenovo delovanja CSD-jev, predvsem na področju približevanja centrov uporabnikom. Iz vidika lokalne skupnosti se mu zdi ključna socialna integracija, pri čemer je poudaril, da je v takih primerih občina pripravljena iti naproti. 

sh

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!