Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Nova kotlovnica še pred zimo

Okoli ajdovske občine so v minulih dneh brneli stroji. Stavbi Občine Ajdovščina in Zavoda za zaposlovanje ter Centra za socialno delo sta dobili novo kotlovnico.

Po selitvi ajdovske šole na novo lokacijo je 'ugasnila' tudi stara kurilnica (na kurilno olje) v nekdanji stavbi 3, od koder so se ogrevale še nekatere druge ustanove. Za potrebe občinske stavbe in stavbe, v kateri delujeta Center za socialno delo in Zavod za zaposlovanje, je bilo torej potrebno urediti nov način ogrevanja. V ta namen so v občinski stavbi uredili novo kotlovnico in sicer na plin, ki so ga 'potegnili' z bližnje Gregorčičeve ulice. Ob cenejšem energentu odpadejo tudi izgube zaradi več kot sto metrov dolgega in dotrajanega voda, tako da bodo stroški ogrevanja poslej precej nižji. 

Naložba je veljala dobrih 40 tisoč evrov, polovico vrednosti je pokrila občina Ajdovščina, drugo polovico pa Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pod čigar jurisdikcijo spadata Zavod za zaposlovanje in Center za socialno delo.

Oglejte si tudi