Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
8°C
6°C
JUTRI
5°C
1°C
Deli

Zlati znak Civilne zaščite ajdovskim jamarjem

Jamarsko društvo Danilo Remškar iz Ajdovščine je prejemnik zlatega znaka Civilne zaščite na regijski prireditvi ob dnevu civilne zaščite, ki je potekala v Tolminu. Bronasti znak Civilne zaščite pa je prejel član GRS Tolmin, skupna Ajdovščina, David Semič.

Jamarsko društvo Danilo Remškar je lani obeležilo 40 let delovanja, kar 30 let pa aktivno sodeluje v sistemu ZIR. Sodelujejo pri reševalnih akcijah, udeležujejo se vaj, ki jih organizira jamarska reševalna služba Slovenije, veliko dela pa posvetijo tudi vzgoji mladih in preventivnemu delovanju. Ob letošnjem dnevu Civilne zaščite je za zasluge prejelo najvišje odličje na regijskem nivoju – zlati znak Civilne zaščite.

Visoko odličje sta prejela še Zoran Kenda, namestnik poveljnika CZ za severno Primorsko, ter Občina Bovec. Plaketo je ob častitljivi 140. obletnici prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Vipava. V znak zahvale je bilo podeljenih tudi več srebrnih in bronastih znakov. Med ostalimi tudi David Semič (na fotografiji), že desetletje član ajdovske skupine Gorske reševalne skupine Tolmin, za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči.

sh

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij