Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Burja bus v garažo (in zgodovino)

S koncem lanskega leta je prenehala veljavnost oglaševanja priznanja 'Best in Erope', ki ga je Vipavska dolina lanskega maja prejela od najbolj pomembnega turističnega vodiča, Lonely Planeta. S tem pa je moral v garažo tudi Burja bus, ki je predstavljal izviren (in odmeven) način promocije tega priznanja.

Občina Ajdovščina je želela čim bolje vnovčiti razglasitev Vipavske doline med deset destinacij v Evropi, ki jih je po mnenju vodiča vredno obiskati. Prevladala je ideja, da bi na pomembnih dogodkih nastopili z avtobusom, ki bi že s samo pojavnostjo vzbudil zanimanje. V ta namen je občina najela avtobus, ki je bil deležen zunanje poslikave in notranje opreme za ogled filmov, sestanke, manjše degustacije vipavske ponudbe. Svojo prvo vožnjo je Burja opravil na septembrski InCastri in sicer zares v pravi burji, nato pa obiskal številne kraje in dogodke, med katerimi je bil največje pozornosti najbrž deležen na Barkovljanki v Trstu.

Avtobus so po zadnji turneji po Italiji vrnili lastniku, z novo turistično sezono pa bo že moč oceniti tudi učinke Burja busa. Kljub brezplačni veliki promociji, ki jo je Vipavski dolini naredil Lonley Planet z uvrstitvijo na lestvico najlepših destinacij v lanskem letu, pa promocijskih aktivnosti ni nikoli preveč. Zato bodo na Oddelku za gospodarstvo in razvojne zadeve, ki je vodil tudi projekt Burja busa, po temeljiti analizi pripravili dodatne promocijske aktivnosti za drugo polovico leta.

Oglejte si tudi