Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

53. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije - veliko udeležencev in lepi uspehi ajdovske glasbene šole

Letošnje državno tekmovanje TEMSIG je potekalo med 4. in 22. marcem, gostile so ga glasbene šole v okolici Ljubljane in Zasavja ter Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani. Udeležilo se ga je tudi sedemnajst nadarjenih mladih glasbenikov Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina in prav vsi so se vrnili z lepimi rezultati in plaketami.

V prvem tednu tekmovanja so na odrih glasbenih šol v Trbovljah in Cerknici nastopili violinisti. V I. a kategoriji je Karin Makovec iz razreda Kristine Markovič prejela srebrno plaketo, Ambrož Bratina, Ema Brecelj (oba iz razreda Polone Praček) in Klara Von Rottenburg pod mentorstvom Kristine Markovič pa bronaste plakete. V I. b kategoriji je Hana Bizjak (mentorica Kristina Markovič) prejela bronasto plaketo, prav tako je bronasto plaketo prejela Klara Repič iz razreda Polone Praček v I. c kategoriji. Vse naše violiniste je pri klavirju spremljala Kristina Morelj Gec.

Klara Repič in korepetitorka Kristina Morelj Gec, foto: Polona Praček

V drugem tednu je Glasbeno šolo Ajdovščina zastopala harfistka Lina Dolgan, ki jo poučuje Erika Bersenda. Tekmovanje se je odvijalo v Glasbeni šoli Zagorje; Lina je nastopila v I. b kategoriji in prejela zlato plaketo.

Lina Dolgan, foto: Erika Bersenda

V zadnjem tednu so na oder Glasbene šole Logatec stopili kitaristi, v Glasbeni šoli Kamnik pa so tekmovali violončelisti. V I. a kategoriji je kitaristka Neža Žvokelj (mentor Ante Radnić) prejela zlato plaketo, Iva Mozetič (mentor Ante Radnić) in Tjaž Malavašič (mentor Tilen Lancner) pa srebrno. Med kitaristi v I. b kategoriji je Eva Žvokelj iz razreda Anteta Radnića prejela zlato plaketo, Gregor Medvešček iz razreda Tilna Lancnerja pa srebrno. V I. c kategoriji je tekmovala Neža Jež iz razreda Tilna Lancnerja in prav tako prejela srebrno plaketo.

Eva Žvokelj, foto: Ante Radnić

Neža Žvokelj, foto: Ante Radnić

Violončelistki Hana Peljhan in Eva Von Rottenburg sta tekmovali v I. a kategoriji in obe prejeli srebrno plaketo, prav tako je bila srebrna Vita Batič v kategoriji I. b. Aljaž Remec je v I. c kategoriji prejel zlato plaketo. Mentorica naših violončelistov je Polona Repše, pri klavirju jih je spremljala Divna Jandrić.

Aljaž Remec in korepetitorka Divna Jandrić, foto: Klara Remec

Vsem tekmovalcem, mentorjem in korepetitorkama iskreno čestitamo, zahvaljujemo pa se tudi staršem za spodbudo in podporo. Veselimo se z vami in smo na vas ponosni, saj ste ime naše glasbene šole zopet ponesli med najbolj uspešne.

V času, ko je z zelenjem, cvetjem in petjem prišla pomlad, pa se že oziramo za novimi obrazi, ki bodo jeseni začeli obiskovati glasbeno šolo. Vse radovedne malčke, šolarje in starše zato vabimo, da nas v soboto, 20. aprila, obiščete ob dnevu odprtih vrat. Za vas ob 10. uri v šolski dvorani pripravljamo čudovito glasbeno pravljico, ki vas bo z zvoki zagotovo očarala in navdušila. Po koncu predstavitve pa bomo odprli vsa vrata; za njimi se skrivajo glasbila, ki jih boste lahko slišali in tudi preizkusili. Pridite in nas spoznajte!

Katarina Vidmar

Povezave

GŠ Ajdovščina

Oglejte si tudi