Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Zimovanje v čarobnem Piranu

MDPM Ajdovščina je, v sodelovanju z ZLRO, v času zimskih šolskih počitnic organiziralo humanitarno zimovanje v počitniškem domu Pod obzidjem v Piranu za osnovnošolske otroke. Rdeča nit nepozabnega počitniškega doživetja so bile morske pustolovščine ter z njimi povezane zabavne, ustvarjalne in športne aktivnosti. Zimovanje smo omogočili 9 osnovnošolskim otrokom iz občine Ajdovščina.

Vsakodnevni program, ki je bil ustvarjalno razgiban, je pripravila in vodila animatorka Maja Kušer. Otroci so na dolgih sprehodih po ulicah Pirana spoznavali zgodovino in legende o tem čudovitem mestu, na Tartinijevem trgu so uživali v zanimivih igrah na toplem soncu in se posladkali z okusnim sladoledom, obiskali so Muzej školjk in ostale naravne zanimivosti mesta. Odpravili so se tudi na izlet v Portorož in v Koper, kjer so si v kinu ogledali risanko Veliki rdeči pes Clifford.

Ostali dnevi so bili namenjeni vodnim norčijam - kopanju v bazenih in spuščanju po toboganih, glasbenemu koncertu kitare, tkanju novih prijateljstev ter udeležbi na umetniških delavnicah. Na lončeni delavnici so se pogumno lotili glinenih okrasnih izdelkov in spominčkov, na slikarski delavnici pa so izdelali veliko prelepih risbic, plakatov, mask in ostalih umetnin. V času počitka so otroci imeli priložnost početi umirjene aktivnosti in počivati, za konec dneva pa jih je v sladke sanje zazibala pravljica.

Zadnji dan, pred odhodom domov, so vsi otroci prejeli še simbolična darila in priznanja za udeležbo na zimovanju, še zadnjič so se spustili do morja, mu pomahali v slovo in obljubili, da ga poleti znova obiščejo.

Ob koncu pa še misel naše srčne prostovoljke Maje Kušer, ki je otroke spremljala: "Ni res, da je eno samo sonce in da samo ono greje. Sonc je na Zemlji in nebu, da jih nihče ne prešteje."

Oglejte si tudi