Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Tudi Primorci na festivalu Europa Cantat

Europa Cantat je eden izmed največjih mednarodnih glasbenih festivalov, na katerem sodelujejo pevci, zbori, skladatelji, zborovodje, instrumentalisti in zborovski založniki s celega sveta. Letos je prvič potekal v Sloveniji. Tako je Ljubljana osem julijskih dni, od 17. do 25. julija, živela in dihala z glasbo. Približno 50 svetovno priznanih zborovodij in mentorjev je na festivalu predavalo in vodilo delavnice, ki so bile prilagojene vsem ljubiteljem glasbe, od zborovskih navdušencev do profesionalcev. Med festivalom je bilo preko 100 glasbenih dogodkov, raznolik pa je bil tudi spremljevalni program.

V okviru letošnjega festivala Europa Cantat so na koncertu Družinski DO RE MI v Slovenski filharmoniji med šestimi družinskimi sestavi nastopile tudi sestre Kobal z Ustja pri Ajdovščini. Publiko so navdušile s svojo mladostno energijo in raznolikim programom v priredbi za žensko triglasje. Predstavile so se z Vrabčevo Zdravljico, novozelandsko ljudsko Wellerman in Vodopivčevimi Žabami.

Tercet sester Kobal sestavljajo Monika (19), Brigita (16) in Klara (14). S petjem so se v družinskem krogu srečale že v najnežnejših letih in se z začetkom osnovne šole začele vključevati v različne pevske sestave (otroški in nato mladinski zbor osnovne šole Ajdovščina, Slovenski otroški zbor, cerkveni otroški in mladinski zbor). Ljubezen do vokalne glasbe in glasovne danosti z značilno barvo glasov je sestre spodbudilo, da v zadnjih štirih letih nastopajo tudi samostojno kot dekliški tercet. V taki sestavi so novembra 2017 sodelovale tudi v oddaji Slovenski pozdrav – Družina poje. V svojem repertoarju imajo vokalno glasbo različnih zvrsti, od klasične umetniške, do ljudske glasbe različnih obdobij in različnih avtorjev od renesanse do sodobnih in popularnih skladb. 

VK, foto Europa Cantat

Oglejte si tudi