Logo MojaObčina.si
JUTRI
28°C
8°C
SRE.
24°C
13°C
Oceni objavo

Šolstvo na razpotju - med kredo, tablo in on-line učenjem

15. 4. 2024 ob 17.00 vabljeni v Hišo mladih v Ajdovščino na razpravo z naslovom Šolstvo na razpotju - med kredo, tablo in on - line učenjem.

Namen dogodka je opozoriti na vprašanja digitalizacije šolstva, ki vplivajo na celoten učni proces, ob enem pa tudi na druge aspekte življenja mladih. Ni namreč skrivnost, da se ob digitalizaciji šolstva, digitalizira tudi zasebno življenje mladih, zato bo močno izpostavljen tudi ta aspekt. Do mladih imajo velika pričakovanja gospodarstveniki, lokalna skupnost in drugi deležniki, odpreti pa želimo prostor, kjer bomo lahko mladi, predvsem dijaki lokalnih srednjih šol ter študentje, svoji skupnosti sporočili, kako doživljamo formalno in neformalno izobraževanje in kje so priložnosti za izboljšave, zlasti na področju digitalizacije.

Debata bo organizirana bo po metodi diskusijske kavarne, moderiral jo bo Timotej Lemut. K razpravi smo povabili goste: ravnatelja srednje šole Ajdovščina Andreja Rutarja, dolgoletno učiteljico na osnovni šoli Draga Bajca Vipava Vido Trošt, nekdanje dijake in predstavnike gospodarstva, ki bodo podali svoja izhodišča, na podlagi katerih bomo v nadaljevanju oblikovali splošno debato.

Na dogodek ste vabljeni tako mladi, kakor tudi pedagoški delavci in starši, saj odgovore na tako pomembne izzive lahko poiščemo le skupaj!

Vabljeni tudi, da pred udeležbo na dogodku rešite anketo, ki nam bo pomagala pri oblikovanju ključnih izhodišč za pogovore! Povezava do ankete: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9LSg9aqkkiQdujS6StPkjI6YeqYFr8JsSiyou5n36sF1atg/viewform

Lepo vabljeni!

Oglejte si tudi