Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Poletje z MDPM Ajdovščina

Ob zaključku šolskega leta se je zaključilo še eno bralno leto, v obliki Bralne značke. Občini Ajdovščina in Vipava sta bogatejši za kar 95 zlatih bralcev, ki so izkazali izjemno zvestobo knjigi vseh devet let šolanja. V ta namen smo, po dveh letih premora, organizirali nagradni izlet zlatih bralcev v Ljubljano - ogledali smo si Plečnikovo hišo ter Nacionalno univerzitetno knjižnico (NUK) ter se v spremstvu sonca sprehodili do ljubljanskega gradu. Tu so mladi bralci slovesno prejeli spominska priznanja za uspešno opravljeno bralno značko. Vsem zlatim bralcem iskreno čestitamo!

K zaključku peljemo tudi naše študijske krožke, ki so bili namenjeni odrasli populaciji. Letos smo odraslim ponudili tematsko zelo raznolike krožke: ŠK Z znanjem do zdravega telesa, ki ga je vodila fizioterapevtka Katarina Fon z namenom spodbujanja aktivnega gibanja odraslih; ŠK Zase skrbim, dobro živim, ki ga je vodila psihologinja Urška Čuk z namenom ponuditi mladim prostor za odprto komunikacijo o svojem psihičnem in fizičnem počutju; ŠK Vivakreativa, ki ga je vodila slikarka in arhitektka Taša Turk v obliki intenzivnega tečaja risanja; ŠK Bralna sreča(nja) pod mentorstvom literarne komparativistke Tereze Dolenc Rebek z namenom spodbujanja literarnega udejstvovanja starejših. Vsi študijski krožki so se zaključili z velikim uspehom in željo po kreiranju podobnih vsebin tudi v prihodnje.

Na društvu smo se zadnje tedne marljivo pripravljali na letovanja, vse bližje je namreč odhod na Mali Lošinj, tesno za petami mu sledi še letovanje v Piranu. Morske dogodivščine smo tudi letos omogočili otrokom z manj priložnostmi s humanitarno akcijo Zveze prijateljev mladine Slovenije Pomežik soncu® in z lastno akcijoMorje za vse otroke. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste že in morebiti še boste darovali – vsaka donacija je zelo dobrodošla in cenjena.

V letošnjem poletju se bomo prepustili tudi ustvarjalnim, športnim, plesnim, glasbenim, kulturnim, domišljijskim, raziskovalnim, naravoslovnim, ekološkim in pravljičnim dogodivščinam, pospremljenim z veliko mero dobre volje in zabave. Počitniške delavnice bomo organizirali v Ajdovščini in v krajevnih skupnostih Plače, Kamnje, Col, Brje, Žapuže in Stomaž. Letos selimo nekaj delavnic tudi v Vipavo ter na Slap. Za vse naše delavnice je udeležba brezplačna. Več informacij in prijave v počitniške delavnice potekajo na naši spletni strani www.mdpm-ajdovscina.si.

V poletnih mesecih bo vse do 15. septembra 2022 potekal nagradni natečaj na temo JAZ IN MOJA PRIHODNOST, v katerem lahko sodelujejo vsi mladi med 6. in 18. letom starosti. Izhodišče natečaja je raziskovanje svoje lastne prihodnosti (poklicne, osebnostne, romantične …) kot tudi prihodnosti našega sveta (digitalne, ekološke, družbene …). Otroci in mladina lahko sodelujejo z literarnimi, likovnimi ali s fotografskimi izdelki, ki jih do razpisanega roka pošljejo na naše društvo. Najboljša dela bodo nagrajena in objavljena v našem koledarju za leto 2023.

Veselimo se poletnih mesecev, preživetih v vaši družbi, zato le pohitite s prijavami. Vsem bralcem pa želimo lepo poletje, polno čudovitih in nepozabnih dogodivščin.

Oglejte si tudi