Oceni objavo

Kaj bo maja dogajalo v Hiši mladih?

9. 5. 2024: Plesni večer s Katarino Kete -  SOLO LATINO (15 +)

Ponovno vabimo na plesni večer!

Tla velike dvorane Hiše mladih bomo ponovno spremenili v plesna, in sicer v četrtek, 9. maja, ob 20. uri. Tokrat bo z nami ajdovska plesalka in trenerka plesa Katarina Kete.

Kaj pričakovati na plesnem večeru LATINO SOLO?

Plesni večer je pravzaprav krajši plesni tečaj, za katerega ne potrebujemo plesnega partnerja, saj plešemo solo v skupini. Skupaj se naučimo novih plesnih kombinacij na izbrano latino glasbo - cha cha cha, jive, salsa, bachata, samba ... Plesni večer je tako namenjen prav vsakomur - ženski in moški populaciji, starostne omejitve ni.

Ker za udeležbo ne potrebujete niti predznanja niti plesnega partnerja, resnično nimate izgovora, da ne bi prišli To je tudi idealna priložnost za skupino prijateljev-ic, ki bi si skupaj želela aktivno preživeti večer.

Priporočamo udobno obutev in oblačila.

Prisrčno vabljeni! 

Messenger_creation_989e55eb-ea66-4332-af5d-4b52615d6441.jpegMessenger_creation_989e55eb-ea66-4332-af5d-4b52615d6441.jpeg

10. 5. 2024: Rok za oddajo umetniških del: Jaz, ulični umetnik (6-19 let)

MDPM Ajdovščina in MKC Hiša mladih Ajdovščina razpisujeta umetniški natečaj Jaz, ulični umetnik, ki je namenjen mladim iz lokalnega okolja med 6. in 19. letom starosti. 

Vabljeni vsi, ki se želite predstaviti in preizkusiti v vlogi uličnega ustvarjalca z literarnim, likovnim ali s fotografskim delom. 

Navdih

Ulice kot prostor srečevanj, druženj, navezovanj stikov in svobodnega izražanja so dostopne vsem ne glede na spol, starost, izobrazbo, družbeni status, državljanstvo, versko prepričanje ali etično poreklo. So neme pričevalke neštetih usod - prvih ljubezni, zlomljenih src, grenkih ponižanj, osamljenih sprehodov, bučnih smejanj, sramežljivih spogledov, krivičnih obtoževanj ...

Kako lahko sodelujete?

  • Umetniški prispevki naj odsevajo duh uličnega življenja - spontanost, živ jezik, raznolikost, eksperimentiranje, improvizacijo, avtentičnost, družbeno angažiranost, refleksijo. 
  • Natečaju se lahko pridružijo posamezniki, pari ali skupine.
  • Posamezen natečajni prispevek lahko obsega največ 6 pesmi, likovni izdelek pa naj ne presega velikosti formata A3. Veseli bomo tudi pesniških dvobojev, slam poezije, kratke proze in drugih literarnih prispevkov.

Svoje prispevke pošljite najkasneje do 10. maja 2024 na email info@mdpm-ajdovscina.si. 

Jaz__uli__ni_umetnik__2_.pngJaz__uli__ni_umetnik__2_.png

16. 5. 2024 Otvoritev razstave: Jaz, ulični umetnik

V četrtek, 16. 5. 2024, bo Galerija Hiše mladih gostila mlade ustvarjalce in njihova umetniška dela, ki so nastala v okviru natečaja Jaz, ulični umetnik. Lepo vabljeni na otvoritev umetniške razstave, ki bo ob 18. uri, v Hiši mladih. 

21. 5. 2024 Ulična maturantska četvorka na Lavričevem trgu

Tudi letos bomo s ponosom pospremili naše maturante k slovesu od šolskih klopi. 

Vabljeni, da se nam pridružite na maturantski paradi, ki bo v torek, 21. 5. 2024, ob 12. uri, na Lavričevem trgu. Dogodek bo predvidoma pričel ob 10. uri, povezovali ga bodo dijaki. 

Prireditev nastaja v sodelovanju s Srednjo šolo Veno Pilon, Škofijsko gimnazijo Vipava, Občino Ajdovščina in Zavodom za šport Ajdovščina.   


23. 5. 2024 Tombola night (12-18 let)

Vabljeni mladi na večer tombole, ki ga organiziramo 23. 5. 2024 ob 18. uri v Hiši mladih. Za udeležbo so potrebne prijave na https://forms.gle/AjGLHMCm3izXHn4CA.

 

24. 5. 2024 Rok za prijave za likovni extempore BIT&BEAT (15+)

Vabimo mlade navdušence nad likovnim ustvarjanjem (15-30 let) na enodnevni likovni extempore, ki bo potekal v slikovitem Vipavskem Križu pod mentorstvom likovne umetnice in pedagoginje Silve Karim. 

Eden izmed glavnih namenov likovnega extempora je mladim ponuditi možnost, da izpopolnijo svoje znanje o likovni umetnosti, da spoznajo, razumejo in začutijo, kaj umetnost je. 

Dogodek bo potekal v Vipavskem Križu, v petek, 31. maja, med 10. in 17. uro. Mladi se bodo tekom dneva prepustili navdihu ter dobili izkušnjo ustvarjanja določenega likovnega izziva pod mentorstvom likovne umetnice in pedagoginje. Dogodek bomo zaključili s postavitvijo samostojne razstave v Vipavskem Križu in z otvoritvijo le-te za javnost. 

Rok prijave je 24. 5. 2024 - https://forms.gle/LtqvByj4AJwXW2Gj8. 

Za več informacij smo vam na voljo na 041 945 392. 

Prisrčno vabljeni na doživet dan!

BIT_BEAT__3_.jpgBIT_BEAT__3_.jpg

27.-28. 5. 2024 Delavnice PUSTIMO ODTIS (likovna in glasbena delavnica s CIRIUS-om)

Namen festivala PUSTIMO ODTIS, katerega organizator je CIRIUS Vipava, je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v širše okolje. 

DELAVNICA IGRIVE GRAFIKE (ponedeljek, 27. 5., 17.00-19.00)

V sklopu festivala PUSTIMO ODTIS pripravljamo likovno delavnico na temo grafike. Delavnica je namenjena otrokom, mladim, staršem, družinam, nonam in nonotom, skratka VSEM, ki jih zanima likovno področje grafika. S pomočjo mentoric Ines Bunić Mohorič, Tamare Srebot in Julije Leben se bomo naučili nekaj enostavnih grafičnih tehnik ter se povezovali ob ustvarjalnem druženju. 

GLASBENA DELAVNICA S SPROŠČANJEM (torek, 28. 5., 17.00-19.00)

V sklopu festivala PUSTIMO ODTIS pripravljamo glasbeno delavnico s sproščanjem. Delavnica je namenjena otrokom, mladim, staršem, družinam, nonam in nonotom, skratka VSEM, ki bi radi spoznali slovaški inštrument fujaro in se sprostili ob zvočni kopeli. 

V prvem delu delavnice (17.00-17.45) nas bosta mentorja Senka Božič in Radivoj Bajc popeljala skozi izkušnjo poslušanja zvoka s celotnim telesom, katere namen bo sproščanje napetosti uma, telesa in duha. Udeleženci se bodo sproščali ob poslušanju različnih instrumentov kot so gong, tibetanske posode, šamanska flavta, itd. S seboj prinesite ležalne podloge. 

V drugem delu delavnice (18.00-19.00) nas bosta mentorica Tina Milavec in mentor Radivoj Bajc vodila pri izdelavi glasbila fujara, ki je tradicionalni slovaški inštrument. Nato bomo skupaj zaigrali na pihalni inštrument fujare. 


30. 5. 2024 TEMATSKI KVIZ: HARRY POTTER 

Hej, ti....Poznaš tiste filme o čarovniški šoli, ki je potekala na velikanskem gradu? O dečku, ki je bil čarovnik in je na čelu imel strelo? O Harryju Potterju?

V četrtek, 30. 5. 2024 si vabljen na tematski kviz iz filmov Harry Potter. Potekal bo v Hiši mladih v Ajdovščini. Kviz se bo pričel ob 17.00.

Vse, kar potrebuješ, so dobra volja, poznavanje filmov in pametni telefon. Lahko pa s seboj prineseš tudi čarovniško palico! Tisti, ki se najvišje uvrstijo, bodo prejeli tudi lepe nagrade!

Potrebne so prijave, zato prosim izpolni prijavnico na https://forms.gle/4rmbVxP17kvx6x8U9.

Se vidimo na dogodku! :)
 

harry_potter.pngharry_potter.png

30. 5. 2024 ČUSTVENI FITNES z Nevenko Žejn (18+)

V maju bo potekalo že peto srečanje Čustvenega fitnesa pod mentorstvom Nevenke Žejn. 

Še ne ve, ali je čustveni fitnes zate?

Več informacij in prijave potekajo na povezavi https://bit.ly/3ZTVqah

Življenje je eno samo. Naj bo kvalitetno. 

DSC_8201.jpgDSC_8201.jpg


31. 5. 2024 Likovni extempore BIT&BEAT v Vipavskem Križu (15-30 let)

Dogodek bo potekal v Vipavskem Križu, v petek, 31. maja, med 10. in 17. uro. Mladi se bodo tekom dneva prepustili navdihu ter dobili izkušnjo ustvarjanja določenega likovnega izziva pod mentorstvom likovne umetnice in pedagoginje Silve Karim. Dogodek bomo zaključili s postavitvijo samostojne razstave v Vipavskem Križu in z otvoritvijo le-te za javnost. 

Rok prijave je 24. 5. 2024 - https://forms.gle/LtqvByj4AJwXW2Gj8. 

1.-31. 5. 2024 Priprava na maturo - brezplačen najem učilnic za dijake

Mladim, predvsem dijakom 4. letnikov, ki letos zaključujejo srednješolsko izobraževanje, nudimo možnost brezplačnega najema naših učilnic, predavalnic in drugih prostorov, za namen uspešne priprave za maturo. Učilnice nudijo varen in miren prostor, kjer se lahko tako skupine sošolcev kot posamezniki zbirajo in se nemoteno pripravljajo za maturitetne izpite.

Nujna je predhodna rezervacija prostorov na info@mc-hisamladih.si ali 041 945 392. 

Vabljeni!

priprava_na_maturo_prostori.pngpriprava_na_maturo_prostori.png

1.-31. 5. 2024 Prijave za mlade bende (Zabava za premlade)

IŠČEMO MLADE BENDE, ki bi nastopili na koncertu ob zaključku šolskega leta, 21. 6. 2024 v Palah!

Dobrodošli šolski bendi, garažni bendi in drugi mladi, ki iščete izkušnje in te priložnosti nočete zamuditi. 

PRIJAVITE se čimprej na info@mc-hisamladih.si!

Dogodek nastaja v okviru programa Matineje - zabave za premlade.

MLADI_BENDI.pngMLADI_BENDI.png


Za več info nas spremljajte na FB in IG.

Oglejte si tudi