Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
-5°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

Mentorski program Garaža

Mentorski program je namenjen učencem zadnje triade osnovne šole, dijakom srednjih šol ter študentom, da pridobijo praktična tehnična znanja. Zaželene so izkušnje in predvsem motivacija za delo na tem področju.

Brezplačni program bo potekal praviloma enkrat na teden celo šolsko leto, v popoldanskem času (ali po dogovoru med vikendom) pod vodstvom strokovnih mentorjev, ki pokrivajo različna tehnična področja.

Katera področja pokrivajo mentorji, si lahko ogledate na prenovljeni spletni strani www.garazawajdusna.si pod zavihkom Mentorji.

Skupine bomo oblikovali po interesih. Manjše skupine, od 1-5 udeležencev ali individualno, bodo omogočale poglobljeno delo in pridobitev strokovnih veščin.

Jan Likar bo vodil mentorski program Računalništva in informatike.

Program je ciljno usmerjen in izredno praktično naravnan. Primeren je kot dopolnilni člen podjetniških krožkov, tehničnega pouka ali različnih natečajev, kjer je potrebna izdelava prototipa, tako osnovnih kot srednjih šol. Želimo si pa predvsem inovativne dijake in študente, ki imajo lastno idejo za izdelavo izdelka.

Garaža omogoča izdelavo prototipa/izdelka s pomočjo mentorjev strokovnjakov, ki vodijo celoten proces izdelave - načrtovanje, izdelava z uporabo različnih strojev in materialov (3D tiskalnik, program Fusion 360, laserski gravirni stroj, stroji za obdelavo lesa, ročno in strojno orodje, les, kovina, plastika ...) ter testiranje in dopolnitve.

Srečanja bodo potekala v Garaži (Vilharjeva ulica 20q, Ajdovščina) in predviden začetek je v oktobru.

Prijavite se lahko:

-na spletni strani, pod zavihkom Kontakt

-osebno, na dogodku v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine - Učenje starih obrtniških veščin značilnih za Vipavsko dolino, v soboto 23. septembra, v Garaži

-osebno, na dogodku v sklopu Dneva ajdovske industrije in podjetništva - InCastra, v soboto 30. septembra, na Letališču v Ajdovščini

-osebno, na dogodku Vpisni dan, v petek 6. oktobra, v Garaži

Za dodatna vprašanja smo na voljo: institut@zavod-beta.si ali na telefonsko številko 031 316 115.

Oglejte si tudi