JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Mala gora tudi med epidemijo ne sameva

Mala gora, kraj trdega dela in lepih spominov, je že vrsto let priljubljena točka pohodnikov od blizu in daleč.

V času epidemije je koča ob nedeljah zaprta, odpadla sta Velikonočni pohod in gorski tek iz Kamenj na Malo goro, ter še nekateri drugi dogodki, ki jih je načrtovala planinska sekcija Kamnje, kljub temu pa Mala gora ne sameva.

V teh težkih časih, ko smo na različne načine omejeni v delovanju in gibanju, pa je vzpon na Malo goro prijetna sprostitev in doživetje. Da druženje ni dovoljeno, se zavedajo tudi pohodniki, ki v svojem 'balončku' uživajo v lepotah Male gore. Sedaj, ko Malo goro pokriva snežna odeja, pa so to prava doživetja.

Rekorden vpis v vpisni knjigi potrjuje velik obisk Male gore. Zanimivo je, da si Malo goro izbere za svoj športni dan veliko učencev šole na daljavo.

Za prve pohodnike in obiskovalce Male gore v letu 2021 pa je ob novoletni smrekici malogorski Dedek mraz pustil tudi darilca.

V času pandemije pa je Mala gora nekaterim posameznikom dala prav poseben športni navdih. Andi Mamić je na Malo goro izvedel t.i. 'Everesting', kar pomeni, da se je iz Skrilj povzpel na Malo goro kar 10 krat zaporedoma in pri tem presegel 8848 višinskih metrov vzpona. Največ vzponov na Malo goro v letu 2020 sta zabeležila naša člana Darjo in Monika. Darjo se je iz Kamenj do koče povzpel kar 373 krat, Monika pa 200 krat. Še trije drugi naši člani pa so presegli mejo 100 vzponov v letu. Čestitke!


Naj Mala gora še naprej vzbuja izzive za nove podvige in ostaja priljubljen cilj pohodnikov.

Planinska sekcija Kamnje

Oglejte si tudi