Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Velikonočno ustvarjanje v Kamnjah

Stara šola v Kamnjah je v petek, 7. aprila, ponovno na stežaj odprla vrata otrokom, željnim ustvarjanja. Ker smo bili v velikonočnem času, je bila tema delavnic velikonočno spomladansko obarvana.

Otroci so lahko izbirali med izdelavo različnih izdelkov: košaricami za pirhe, zajčki, piščančki, kokoškami ter metulji in spomladanskim cvetjem. Zbrali smo se ob 16.30, ko nas je s svojo prisotnostjo razveselilo 13 otrok iz Kamenj in Potoč. Ker so se delavnic udeležili tako naši najmlajši vaščani, kot tudi otroci, ki obiskujejo že višje razrede osnovne šole, je bila težavnost izdelkov raznolika in primerna vsem. Mentorice smo otrokom predstavile in pokazale potek izdelave različnih izdelkov ter jim med samim izdelovanjem z veseljem priskočile na pomoč.

Delavnic so se udeležili tudi njihovi starši, ki so z navdušenjem še sami poprijeli za material in se sproščali ob ustvarjanju. Ker naša ustvarjalnost ne pozna meja, niti časa, se je naše veselo druženje zavleklo kar dve dobri uri. Ob koncu nas je čakala še poslastica, domače marmeladne palačinke izpod rok domačinke. Skupaj nam je vedno tako lepo, da že komaj čakamo naše naslednje delavnice, kjer bomo s svojo ustvarjalnostjo polepšali naš okoliš.

N.U., foto Ž. V.

Oglejte si tudi