Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Odprtje nove plezalne stene v Lokavcu

V soboto, 24. avgusta 2019, je bila v dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu predana namenu visoka plezalna stena, zgrajena s sredstvi participativnega proračuna Občine Ajdovščina v višini 15.000 € in 5.000 € finančnega prispevka Krajevne skupnosti Lokavec.
Plezalna stena je edina te vrste v Občini Ajdovščina, zato je bila izgradnja v okviru športne infrastrukture, ki jo občina že premore, nujno potrebna.

V prijetnem vzdušju dvorane Edmunda Čibeja je navzoče pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Lokavec Angel Vidmar. Slovesnega odprtja se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin, ki je navzoče nagovoril kot slavnostni govornik.

Poseben gost dogodka je bil znani slovenski alpinist Viki Grošelj. Z njim se je o njegovih alpinističnih uspehih in podvigih, pa tudi o njegovi humanitarni dejavnosti, namenjeni prebivalcem Nepala, ki jih je prizadel potres, pogovarjala podpredsednica KS Bojana Pižent Kompara.

Steno so njenemu namenu predali župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, pobudnica postavitve članica sveta KS Katja Zagorc in predsednik KS Lokavec Angel Vidmar, ki so slovesno prerezali trak.

Prvi je steno preplezal domačin, športni plezalec in vsestranski športnik Marjan Slejko, ki je na vrhu stene izobesil slovensko zastavo.

Za povezovanje je poskrbela članica sveta KS Klavdija Štrukelj, za kulturno popestritev dogodka pa domači glasbeni izvajalci.
Angel Vidmar

Oglejte si tudi