Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
7°C
0°C
PET.
7°C
-2°C
Deli

Nova igrala v Potočah

V Potočah so se tamkajšnji najmlajši (in najbrž tudi njihovi starši) razveselili novega otroškega igrišča. Za naložbo, ki jo je v svojih planih predvidela Krajevna skupnost Kamnje - Potoče, je Občina Ajdovščina iz proračuna zagotovila 15 tisoč evrov.

V Potočah so si že dlje časa prizadevali za ureditev otroškega igrišča, vendar se je vedno zapletlo pri pridobivanju primernega zemljišča. Občini je letos končno uspelo odkupiti ustrezno parcelo (okrog 600 kvadratnih metrov), nakar je naložba hitro stekla. Zemeljska dela je opravil Marko Vrčon s.p. iz Skrilj, otroška igrala pa je preskrbelo podjetje Euromix iz Sela. Skupaj z zemljiščem je nova pridobitev veljala 15.000 tisoč evrov, ki jih je Občina Ajdovščina zagotovila iz dela proračuna, ki je namenjen uresničevanju planov krajevnih skupnosti.

Ob igralih pa je na parceli še dovolj prostora za postavitev koša za košarko, tako da se bodo najmlajšim na igrišču lahko pridružili še starejši otroki. Ureditev asfaltnega igrišča pa izhaja iz pobude, ki je bila tudi izglasovana v drugem krogu Moje pobude, participativnega proračuna ajdovske občine.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij