Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
8°C
-2°C
PON.
6°C
-2°C

Dobravci na prednovoletnem druženju

Krajevna skupnost Dobravlje je krajane povabila na prednovoletno srečanje, ki je navdušilo z bogato paleto domačih kulturnih ustvarjalcev.

Dobravlje štejejo slabih 5 stotnij prebivalcev v sedmih zaselkih, kar je ravno dovolj za eno prijazno vas. Imamo matično osnovno šolo, eno najlepših cerkvic v naši dolini, za sedaj tudi še pošto, pa kmečko trgovino in gostilno. Pa novega soseda – od letošnje jeseni namreč v naši krajevni dvorani vadi Plesni center ADC. Imamo aktivne krajane, ki so pripravljeni kaj narediti za skupnost, še več je takih, ki nas navdušujejo s svojim kulturnim udejstvovanjem. Delček bogate ustvarjalnosti Dobravcev smo doživeli na prednovoletnem srečanju, 17. decembra, v naši krajevni dvorani.

Uvodoma je navdušil naš novi sosed – s huronskim ploskanjem smo dobrodošlico izrekli plesalcem Plesnega centra ADC, zaplesala so domača dekleta, predstavile so se tekmovalne skupine in posamezniki. Da je bil dogovor o oddaji dvorane plesalcem odlična poteza sveta Krajevne skupnosti Dobravlje, smo se strinjali. Predsednica Mojca Volk je v nagovoru predstavila dobravsko delovno leto  – nekaj pomembnih del je opravljenih, nekaj pomembnih investicij se nam obeta, veseli pa smo tudi uspeha Moje pobude, ki bo v prihodnjem letu polepšala okolico cerkvice Svetega Petra. Sledil je nastop šolark – dekliški bend OŠ Dobravlje je že znana in večkrat pohvaljena zgodba, tudi tokrat smo obiskovalci kar sredi proslave z glasnim ploskanjem dosegli »bis«. Ubrano je nato zapela komorna skupina, ki se je predstavila z Domicljevo skladbo Življenje je lepo. Nato pa smo na oder povabili največjo skupino večera, ki sicer še ni prav v celoti dobravska, ima pa dobravske »ključne člene«, predvsem pa smo se strinjali, da jih vzamemo za svoje. Mešani pevski zbor Primorje, na čelu katerega stoji dobravski mojster Matjaž Remec, se je predstavil z izredno zanimivim in zahtevnim programom, ki je »dišal« po pripravah na kakšno pevsko tekmovanje. Kot zadnja je nastopila najbolj naša zasedba, Tamburaški orkester Danica pod vodstvom Uroša Trebižana. Vrhunec pa smo prihranili prav za konec – pevci so ob spremljavi tamburašev zapeli dve znani in priljubljeni skladbi. Pravzaprav je pela cela dvorana. Nadaljevali smo v preddverju – trčili s kozarcem najboljšega iz Lazarjevega hrama in se posladkali s pecivom krajank.

Hvala vsem, ki ste omogočili tako prijetno srečanje! Naj bo zdravo in srečno, pa ustvarjalno in plodno leto 2017!

sh

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij