DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Letovanje na Debelem rtiču

Že vrsto let sem prostovoljec na Rdečem križu Ajdovščina. V letošnjem novembru me je Irena Žgavec iz RK Ajdovščina vprašala, če bi šel na letovanje upokojencev, starejših od 65 let, na Debeli rtič. Najprej nisem mogel verjeti, da sem izbran za letovanje. Rekel sem, da ne morem, ker nimam denarja, pa mi je gospa Irena povedala, da je zame letovanje brezplačno, saj ga financira Rdeči križ.

Sredi novembra smo se z avtobusom odpeljali proti morju. Iz Ajdovščine nas je bilo pet upokojencev, ostali so bili iz drugih krajev. Na Debelem rtiču smo bili zelo prijazno sprejeti. Po razporeditvi po sobah smo odšli na kosilo, nato do obale. Vsak dan smo imeli možnost kopanja v bazenu, kjer je bilo prijetno toplo. Do bazena smo se vozili s 'papa mobilom'.

Popoldne smo se družili, igrali karte, šah, človek ne jezi se, ženske so izdelovale rože iz papirja in suhega listja, nekatere so brale, reševale križanke, sudoku. Povedati moram, da je bila večina udeležencev letovanja ženskega spola.

V nedeljo smo se z ladjico odpeljali do Kopra na kavo, nekateri so odšli na ogled mesta. Ob pogovoru in hecu je čas zelo hitro minil. Zvečer je bila možnost obiska svete maše. Večeri so minevali v znamenju petja, glasbe. Najbolj so mi bile všeč pevke iz štajerskega konca, ki so pele narodne pesmi.

Na letovanju mi je bilo zelo všeč in koristno za moje zdravje. Spočil sem si in nabral novih moči. Letovanje je potekalo ob upoštevanju PCT pogojev, vsak drugi dan smo bili testirani, čeprav sem se sam cepil.

Gospe Ireni in celotnemu osebju Rdečega križa se iskreno zahvaljujem, da so mi omogočili oddih na Debelem rtiču.

Ivan Velikonja

Oglejte si tudi