Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Vsi enaki vsi različni

Dogodek 'Vsi enaki vsi različni' je, že deseto leto zapored, organiziralo Društvo upokojencev Ajdovščina. Kulturni program je nastal kot medgeneracijsko sodelovanje, ki krepi spoštovanje posameznikov in različnosti. V vseh teh letih so se srečevala različna društva, skupine, varovanci ustanov, domov in učenci osnovnih šol, ki so želeli nastopati in prisluhniti drugim nastopajočim. Vsaka prireditev doslej je bila biser, ki je vse prisotne ganila in vzpodbudila k razmišljanju, da lahko vsak prispeva k boljšim medsebojnim odnosom. 

Letos je bolezen preprečila nastop pevskih zborov iz OŠ Šturje. Ravno tako so se opravičili tudi člani Društva gluhih in naglušnih Nova Gorica.

Še vedno pa smo imeli čudovit večer, ki ga je odlično povezovala Alenka N. Bizjak.

Gojenci CIRIUS-a Vipava z mentorico Petro Bajc Curk so se predstavili z zgodbico o Repi Velikanki. Zgodbica je bila predstavljena v risbah, besedi in glasbi. Varstveno delovni center iz Ajdovščine je prisotne presenetil s Kamišibaj – slikovedkami, ki ima domovino na Japonskem in se je lepo udomačil v VDC- ju. Risbe so narisali sami in prebrali zgodbe, ki jih je napisal Božo Rustja

VDC Vipava se je predstavil z ansamblom Lajna. Snežka, Miran in Marko so poželi bučen aplavz. Žoga bend iz Doma starejših občanov Ajdovščina, vedno navduši s svojo energijo in ustvarjalnostjo. Njihova srca in delovne roke tolčejo na te posebne bobne že preko pet let. Dramsko pevska skupina Zarja je pod vodstvom Marije Terčelj zapela venček slovenskih ljudskih pesmi. Vse navzoče je pozdravil predsednik DU Ajdovščina Maksimiljan Marc.V sproščenem klepetu po prireditvi so nastopajoči že snovali program za naslednje srečanje. 

 

Alenka N. B. in Nevenka V.

Oglejte si tudi