Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

Razstava Klare Bratina

Na sedežu Univerze za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina – Društva Most je bila v aprilu na ogled prva samostojna razstava Klare Bratina, članice Mostove likovne delavnice.

Gospa Klara v likovni delavnici ustvarja že celih 20 let. Kot sama pravi, se veseli vsakega srečanja posebej. Občuduje naravo in njeno spreminjanje barv v različnih letnih časih. Navdihujejo jo razne oblike in barve tako rastlin kot tudi živalic. Upodablja pa tudi razne aktualne dogodke, kot je bil na primer covid. Ko se zazre skozi okno, občuduje oblake, njihove barve in njihovo spreminjanje. To jo naravnost impresionira. Njena posebnost je, da ustvarja z lopatko in ne s čopičem. Gledalec v njenih slikah običajno vidi samo to, kar je narisala na platno. Zanjo pa vsaka slika nosi svojo zgodbo, vanje prenaša svoja čustva in razmišljanja. Mentorica Silva Copič je v svoji predstavitvi dela Klare Bratina poudarila prav to njeno čustvenost, kar se kaže v pogosti izbiri rdeče, oranžne in rumene barve.

Otvoritev razstave je spremljal kulturni program. Najprej so zaplesali člani Folklorne skupine MOST, nato pa so zaigrale učenke Glasbene šole Vinka Vodopivca iz Ajdovščine, harmonikašici iz razreda Karmen Krapež ter kitaristki iz razreda Anteja Radnića.

Jerica Pelicon, foto Edo Pelicon

Oglejte si tudi