Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Radiu neprijazni Elvis Jackson

Naslov petega albuma primorsko štajerskega punk rock kvarteta Elvis Jackson, Radio unfriendly, (radijskim postajam neprijazni), je svojevrsten odgovor na govorance radijskih moderatorjev, ki so ob predvajanju skladb s predhodnika Against the gravity in EP-ja Window, radi navrgli, sedaj so Elvisi končno radijskim postajam in predvsem poslušalstvu le teh prijazni.

In priznati moram, da sem se že ustrašil in obenem spraševal le kam se bo glasbena pot četvorke, ki je znana po svojih nepredvidljivih glasbenih preobratih in prebliskih v nadalje odvijala. V mesecu februarju Radio Koper v oddaji Radio Live gosti EJ, ki v koncertnem setu poleg starejših skladb, premierno predstavijo tudi noviteto Any place to go,  z le to napovedo skorajšnji izid novega albuma Radio unfriendly, ki nekako nakaže smer v katero naj bi se razvijala glasbena zgodba, stari pregovor pravi, da ni za hvaliti dneva pred nočjo sem si dejal, počakajmo do izida celotnega albuma. In 16. marca je bilo vse jasno, EJ so se vrnili takšni, kot jih imam(o) radi, dvanajst skladb v  melodično drveči  punk rockovski maniri je podkrepljenih s hardcore prevrati, metalskimi solacijami in žagarijo ter prepoznavnega Budinega melodičnega vokalnega veziva, ki nam podaja zgode in nezgode v katerih se najde prav vsakdo izmed nas, je neposreden  desant na naša ušesa. Ciglo na gas, bi djali

Novi album Radio unfriendly so EJ že predstavili na treh zaporednih koncertih, 25. marca na osrednjem promocijskem koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer so presenetili in navdušili z dve in pol urnim nepozabnim nastopom na katerem so odigrali celoten opus skladb z novega albuma in železni repertoar iz minulega več kot petnajstletnega ustvarjalnega obdobja, sledila sta še punk rockovska desanta na mariborski ŠTUK in domačo postojanko novogoriško Mostovno, za ogrevanje publike so poskrbeli madžarski zajebanti Subscribe s katerimi so EJ pred leti odre deli na koncertih po Madžarski.

Skladbe za novi album so EJ posneli pod budnim ušesom Roka Podbevška v studiu na Metelkovi v Ljubljani, za miks je poskrbel priznani nemški producent in tehnik Arne Neurand, znan po delu s skupinami kot sta Guano Apes in Subway to Sally, mastreing pa je delo Janeza Križaja, ki je svojega časa soustvarjal s kultno elektro pop zasedbo Videosex, naslovnica in grafični design je delo gurujev designa Ajax, fotografije pa je posnela Nataša Urbančič, izšel pa je v samozaložbi, pri Društvu Elvis Jackson.

Več kot splačalo se je čakati pa čeprav, »dolgih šest let«, ki so minila relativno hitro.

Na www.elvisjackson.com, pa se da izvedeti o nadaljnjih akcijah naših Elvisov in Jacksonov.

Tekst: Ksimeroni, foto:Arhiv EJ

Oglejte si tudi