Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Poletna burja v Ajdovščini

V Društvu upokojencev se je zbralo nekaj aktivnih članov, ki imajo vero in željo, da je ajdovskemu placu mogoče dati življenje in dušo.

Pobudo je obravnavala Komisija za kulturo in oktobra 2015 so organizirali sestanek, kamor so povabili predstavnike KS in raznih društev ter posameznike, ki jim je mar za kulturno življenje v Ajdovščini.
Sestanek je vodila gospa Milojka Dobovšek po metodi »Viharjena možganov«, kjer se je zbiralo ideje za pripravo raznih programov. Na istem sestanku so predlagali tudi kandidate, ki so bili imenovani v iniciativni odbor za izvedbo programa.
In se je začelo.
Iniciativni odbor in vodje podprogramov smo se aktivno zakopali v delo, tako da Ajdovcem že lahko obljubimo, da bo na ajdovskem placu vsako soboto v juliju in avgustu 2016 zapihala poletna burja.
S programom bomo začeli, ko bo moč sonca malo popustila, takrat, ko ljudje pridejo na plano, da zaužijejo malo svežega zraka, takrat, ko si zaželijo druženja ob kozarcu dobrega domačega, avtohtonega vina, ali ob skodelici domačega zeliščnega čaja.
Poleg druženja bomo uživali ob različnih glasbenih zvrsteh, karaokah, družabnih igrah, kuhanju domačih jedi v smislu delavnic,...
Obljubljamo, da se bodo zelo zabavali otroci, starši, mladi in mladi po srcu, skratka vse generacije.
Med seboj bomo izmenjevali znanja, izkušnje, medgeneracisko bomo sodelovali in se prav lepo imeli.
Zelo se bomo potrudili, da bomo ajdovskemu placu dali življenje in vsebino zgodovinsko - kulturno urejenega središča.

Nada Blažko

Oglejte si tudi