Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

PUM-O mladim ponovno odprl svoja vrata

3. maja je v okviru Ljudske univerze Ajdovščina ponovno začel delovati program PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih). V program je vključenih 18 mladih, starih od 15. do 25. let, ki potrebujejo pomoč pri iskanju zaposlitve ali dokončanju šolanja. Poleg brezposelnih oseb je v program vključenih veliko dijakov, ki se redno šolajo vendar jim zaradi učnih težav grozi osip ali ponavljanje letnika. Dijakom se nudi predvsem učna pomoč za posamezne predmete.
Poleg učne pomoči se v programu še vedno izvajajo različne interesne dejavnosti, tako smo se v maju posvetili zdravi prehrani in rekreaciji, urejanju naših prostorov, kreativnim dejavnostim, z veseljem pa se udeležujemo tudi prireditev, delavnic in predavanj v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja 2016. Največ časa pa je posvečenega učenju ter pripravi na zaključne izpite ali maturo.

Prenovljeni program prinaša veliko novosti. Ena izmed teh je, da program poteka celo leto, tudi med počitnicami. V času poletnih počitnic pripravljamo zanimiv program, s katerim želimo mladim popestriti poletne dni. Poletne počitnice bodo tako umetniško, športno kot kulinarično obarvane. Poudarek pa bo tudi na zaposlitvenih delavnicah, jezikovnih tečajih, delavnicah osebnostne rasti itd. Tistim dijakom, ki jim je zaradi različnih razlogov pri šolanju spodletelo in imajo popravne izpite, pa bomo pomagali z učno pomočjo. Vse dejavnosti v sklopu PUM-O so za mlade brezplačne.

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 05 366 47 50, 051 419 119. 

Oglejte si tudi