Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
33°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
8608

Poletavci: poletni bralci

Po lepih odzivih minulih let Lavričeva knjižnica Ajdovščina že 4. leto vabi mlade k branju med poletnimi počitnicami

Mladi sicer napenjajo še zadnje moči za uspešen zaključek šole, a topli dnevi in počitnice se vendarle bližajo. Zaradi izjemnega odziva na projekt Poletavci: poletni bralci tudi letos vabimo k sodelovanju mlade, ki so že večkrat sodelovali v tem bralnem projektu, in tudi tiste, ki se še niso opogumili. Pravila, ki so jih zasnovali v Mestni knjižnici Ljubljana, ostajajo za vse Poletavce po Sloveniji enaka kot v minulih letih. V Lavričevi knjižnici in njenih enotah ter na potujoči knjižnici lahko dvignete zgibanke, na katere vpišete, kaj ste brali.

Projekt je namenjen otrokom med 7. in 12. letom starosti - med poletnimi počitnicami naj bi otroci brali 30 dni po pol ure na dan. Berejo karkoli želijo: knjige, časopisne članke, revije, stripe. Starši oziroma bližnja odrasla oseba s podpisom potrdijo, da se otrok tega drži. Ko je seznam poln, ga oddajo ali pošljejo v knjižnico.

Lani smo na željo starejših otrok uvedli še Najpoletavce, ki zajamejo mlade med 13 do 16 let starosti. Izberejo si 3. knjige, ki so jih prebrali, in po e-pošti pošljejo mnenje o naj knjigi.

Projekt poteka od 10. junija do 10. septembra 2019. Zaključno žrebanje, kjer bodo vsi Poletavci in Najpoletavci dobili modre majice, pa bo 26. septembra 2019 ob 17. uri. Takrat bomo poleg drugih nagrad izžrebali tudi glavno nagrado podjetja Hervis, letos je to skiro. Več informacij dobite na spletni strani Lavričeve knjižnice. Največja nagrada pa je veselje ob dobrih knjigah, kar nam pripovedujejo mladi ter zadovoljni starši in učitelji. Vsa leta smo bili v Lavričevi knjižnici med najuspešnejšimi bralci v Sloveniji, zato vas vabimo tudi letos, da se nam pridružite

 

Alenka Furlan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi