Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
12°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

MeMPZ Srečko Kosovel že v akciji

Čeprav se je šolsko leto komaj dobro začelo, Mešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel ne počiva. Pred dvema tednoma smo se udeležili InCastre, kjer smo osnovnošolcem predstavili naše delo: kako potekajo avdicije, vaje, druženje, kaj pojemo in kje nastopamo. Skupaj smo odigrali še kratko igro na temo glasbe, ki smo jo pripravili za obiskovalce naše stojnice in jih povabili, da se nam v prihodnosti pridružijo.

Drugi vikend v oktobru pa je za vse pevce minil zelo delovno, saj je potekal naš prvi intenzivni vikend pevskih vaj na Ustju. Začeli smo v petek popoldne in nadaljevali v soboto. Pridno smo vadili naše tekmovalne skladbe. Bilo je naporno, vendar smo veliko naredili in napredovali. Seveda smo se pevci tudi zabavali na družabnem večeru, ki smo ga pripravili, da smo se še bolj spoznali in povezali. Soboto smo zaključili s koncertom v cerkvi sv. Justa na Ustju. V letošnji sezoni imamo velike načrte, zato že pridno vadimo. Kaj vse počnemo, pa lahko spremljate tudi na našem Facebook in Instagram profilu.

Kmalu nas lahko slišite na samostojnem koncertu v Oseku, ki bo 11. novembra, kmalu za tem, 26. novembra, pa sledi regijsko tekmovanje v Postojni.

Iris Leban

Oglejte si tudi