Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Kosovelovci zlati na Hrvaškem

Moški pevski zbor Srečko Kosovel se je v soboto, 2. junija, udeležil 9. mednarodnega tekmovanja pevskih zborov Zlata lipa v Tuhlju na Hrvaškem in prejel zlato priznanje!
Na tekmovanju, na katerem je nastopilo kar 26 zborov, so se Ajdovci odlično odrezali, saj so dosegli 92,33 točk in se uvrstili v večerni finale, kjer so se potegovali za glavno nagrado, Zlato lipo Tuhlja. Kosovelovci so z za moške zbore visokim točkovnim izkupičkom predse spustili le tri mešane zbore (mimogrede, tudi glavna nagrada je odšla v naše kraje – Goriškemu komornemu zboru) in torej osvojili absolutno 4. mesto in prvo med enoznačnimi glasovi.

Še pred razglasitvijo rezultatov je dirigent Andrej Makor ocenil, da je zbor na tekmovanju iztisnil svoj maksimum in da se bo zanesljivo uvrstil v finale, uradni rezultati pa so to tudi potrdili. Dosežek je nad pričakovanji, saj je Makor vodenje zbora prevzel šele septembra lani. To je bil tudi prvi tekmovalni nastop Makorja kot zborovodje.

Zbor je na tekmovanju odpel dve skladbi iz obdobja romantike in sicer Der Abendhimmel Antona Brucnerja in Beati mortui Felixa Mendelssohna Bartholdyja ter dve skladbi slovenskih avtorjev - Pirno napojnico Ambroža Čopija in Nos Hrabroslava Volariča.

 

Oglejte si tudi