Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Kosovelovci smelo v pomladno sezono

Z lepim glasbenim doživetjem v cerkvi sv. Andreja v Štandrežu sta Moški zbor Srečko Kosovel iz Ajdovščine in Komorni zborom Ipavska iz Vipave nadvse uspešno sklenila cikel božičnih koncertov (še na Markovcu in v Vrhpolju). Čar raznolikosti programa obeh zborov (seveda tudi izvedbo) je poslušalstvo, ki je strogim ukrepom navkljub lepo zapolnilo prizorišča, znalo nagraditi z dolgimi aplavzi.

Umetniški vodja ajdovskega zbora Andrej Makor je pri izbiri sakralnega (in božičnega) programa posegel po manj znanih, zato pa nič manj zanimivih skladbah. Večino tega programa je bilo treba naštudirali na novo, kar je dodatno zahtevalo odgovorno in samozaščitno delovanje na vajah. Pomembno je, da ni prišlo do okužb in tako je zbor vse tri nastope lahko odpel v skoraj polni zasedbi.

Po krajšem premoru so prizadevanja pevcev usmerjena v drugi del sezone, za katero se seveda ne ve, kako jo bo krojila pandemija. Toda cilji so postavljeni – vrhunec je načrtovan za junijsko tekmovanje v Tuzli. Še prej pa jih čaka ponovno velik zalogaj (bolj po organizacijski kot po pevski plati) z organizacijo Pomladnega festivala moškega petja, ki bo letos (upajo vsaj) spet pomladni. Le da ga selijo iz objema ledenih mož in Zofke za teden dni naprej (20. in 21. maja), ko je vreme pri nas že bolj stabilno in bi končno omogočilo koncert na prostem, na grajskem dvorišču v Vipavskem Križu (prvič doslej!). Sakralni del ostaja v božjepotni cerkvi v Logu.

Vmes je dogovorjenih že kar nekaj nastopov, denimo gostovanje na Štajerskem, Skupni nastop z APZ Maribor v Vipavskem Križu (oboje marca), 80-letnica nanoške bitke (aprila), sodelovanje na občinski reviji, prireditvi Pod modrim nebom … Tako smeli in obsežni načrti pa morajo biti podprti z ustreznim programom (za tekmovanje še posebej), zato čaka pevce na vajah zahtevno delo. Tega so kosovelovci že vajeni, bolj jih skrbi virus …

 

 

Oglejte si tudi