Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

Današnji čas, oglati čas - Corona art izpoved

Člani ustvarjalne skupine Elipsa 2020, ki je v okviru projekta Kulturnega društva Norma7 ustvarjala na daljavo, so svoje večmesečno umetniško bero predstavili javnosti v soboto, 4. septembra 2021, v galeriji Vipavskega Križa na skupinski razstavi Današnji čas, oglati čas.

Domače obiskovalce in številne nad lepotami Vipavske doline navdušene ustvarjalce in goste  mariborske in drugih v projektu sodelujočih regij je pozdravil recital poezije in kratkih proznih besedil, ki so jih zapisali literarni ustvarjalci - člani skupine Elipsa 2020. Glasbenoliterarni recital so predstavili člani Dramske skupine Norma7: Majda Birsa, Dragica Čuk Novak, Darinka Slanovec, Klara Štrancar, Srečo Vrbanc, pesnica Vlasta Fabjan in harmonikaš Erik  Gregorič.

Lanskoletno novembrsko vabilo društva Norma7 k ustvarjanju na daljavo je privabilo nepričakovano veliko število ljubiteljskih in akademskih ustvarjalcev, mentorjev, članov likovnih in literarnih društev. Število sodelujočih je preraslo začetna pričakovanja. Opravljeno je bilo veliko delo 111-tih posameznikov, ki so v ustvarjanju našli možno obliko zapolnitve časa, ki nam ni bil in nam še vedno ni naklonjen. Zahvala pritiče vsakemu posameznemu članu te žlahtne skupine, ki so svoja v multimedijskem zborniku in likovno literarni zbirki objavljena dela razstavili na pravkar odprti dvomesečni razstavi v Vipavskem Križu in v vizualn ipripovedi postavili dokaz in zagovor ustvarjalnemu namenu samega projekta: »Dopustimo naši ustvarjalnosti razpreti krila!« Rodila se je umetniška CORONA ART izpoved na daljavo združenih , ki je rastla in rastla in rasti še ni videti konca.

Ivana Keber, Kulturno društvbo Norma7

  

 

 

Oglejte si tudi