Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
9°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C
7593

Beremo v naročju staršev

V Lavričevi knjižnici v Ajdovščini že od leta 2009 poteka študijski krožek Beremo v naročju staršev. Namenjen je predvsem staršem na starševskem dopustu, večkrat pa se ga udeležijo tudi babice, pa tudi kakšen dedek se najde. Posebnost krožka je, da so na srečanju starši skupaj z otroki.

V okviru desetih srečanj starše seznanimo s pojmom družinska pismenost in jim predstavimo, kako z otrokom narediti prve korake v svet pravljic in slikanic, v glasbeni, likovni in gledališki svet. Starši spoznajo, kako lahko otroku od najnežnejše starosti naprej pomagajo razvijati različne spretnosti, da bo kasneje branje, pisanje in računanje v šoli kar najlažje steklo. Spoznajo, kako lahko otroka spodbujajo in tako razvijajo njegovo besedno in jezikovno zaznavanje, matematično logično zaznavanje, glasbeno ritmično in likovno zaznavanje. Vse to imenujemo družinska pismenost, ki zajema dejavnosti, ki potekajo pred formalnim opismenjevanjem in predstavljajo pripravo na učenje branja in pisanja.

V programu staršem predstavimo štiri DVDje iz didaktičnega kompleta Z igro do pismenosti, ki jih je pripravil Andragoški center Republike Slovenije, vse to pa zaokrožijo predavanja likovne pedagoginje, glasbene pedagoginje, gledališke pedagoginje, logopedinje in družinske terapevtke.

Srečevali se bomo enkrat tedensko. Srečanje traja cca eno šolsko uro. Odvisno od starosti bodo vaši otroci ta čas preživeli različno. Najmlajši navadno spijo, večji se plazijo naokrog in se igrajo z našimi igračami, tisti, ki poskušajo prve korake, se že sprehajajo po prostoru in družijo z drugimi otroki. Po potrebi lahko medtem svojega otroka tudi nahranite in previjete.

S seboj lahko pripeljete tudi dedka ali babico, ali koga drugega, ki je oziroma bo po izteku starševskega dopusta veliko skupaj z vašim otrokom. Udeležba na srečanjih je brezplačna.

Študijski krožek je tudi priložnost za srečanja in druženja z drugimi starši, s katerimi lahko izmenjate izkušnje in spoznanja.

Vabimo vas na naše prvo srečanje, ki bo v četrtek, 5. oktobra 2017,  ob 10. uri v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini.

V veselje nam bo, če boste vabilo posredovali tudi drugim mladim staršem, ki jih poznate. Veselimo se srečanja z vami!

 

Zdenka Žigon

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij