Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

ADC v Novem Sadu (25. do 27. marec.2022)

Plesalci Plesnega centra ADC smo se na Dance fest Novi sad 2022 odpravili v četrtek, 24. marca v zgodnjih jutranjih urah. Po zanimivi, vendar dolgi poti, smo se z vmesnimi postanki in plesnimi nastopi na postajališčih, v samem centru Novega Sada vselili v hotel, od plesnega dogajanja oddaljen 10 min hoje. Boljše lokacije si ne bi mogli zamisliti! 
Takoj po večerji smo se odpravili na večerni sprehod po mestu, potem pa počasi k počitku, saj smo naslednji dan imeli plesne delavnice hip hopa ter sodobne/moderne plesne tehnike s tujimi trenerji. Bila je dobra in zanimiva izkušnja, posebej za pionirčke, saj je bilo to zanje povsem nekaj novega.
Po večerji smo planirali trening in se trenerji odločili, da bomo le tega izvedli v centru mesta, saj je bil prostor primerno osvetljen, tla prijazna podplatom ter gruče ljudi, ki so navdušeno opazovali naše plesalce, ki so se tudi zaradi njih potrudili maksimalno.
Bilo je takšno navdušenje, da nobeden od sodelujočih ni želel zaključiti plesnega večera, vendar je po dobri uri zvočnik izgubil moč in tako smo bili primorani k počitku. Plesalci so zaspali v velikem pričakovanju naslednjega dne, saj je bila sobota za pribljižno polovico ADC tekmovalcev dan D.
Tekmovanje je bilo organizirano na svetovnem nivoju, človek bi lahko rekel, da je bila organizacija popolna; lokacija, oder urejen na tak način, kot si ga želi in o katerem sanja vsak plesalec, kvalitetno ozvočenje, gladek potek tekmovanja predvsem pa so bili tudi tekmovalci, ki so se predstavljali, zelo kvalitetni. 
Festivala se je udeležilo 10 držav, izgledalo pa je, kot da bi izbirali med njimi le najboljše in jih poslali v Novi Sad predstavljati svojo državo.
Plesalci so se predstavili v različnih plesnih stilih, ADC pa predvsem v hip hopu, show plesu ter enem solu moderne/sodobne plesne tehnike.
Rezultati, za razliko od ostalih tekmovanj, niso bili razglašeni isti dan, tako da plesalci nismo vedeli, kam smo se uvrstili in tako je bilo pričakovanje nedeljskega dogajanja še večje.
Naslednji dan se je naš plesni dan začel okrog 13.00. Predstavila se je še druga polovica ADC plesalcev. Po končanem tekmovanju so razglasili rezultate.
ADC smo zažareli v zlatu, srebru in bronu. Niti ena plesna točka se ni uvrstila nižje. Po razglasitvi so organizatorji najavili še tekmovanje Master gala, kar pomeni najboljši od najboljših in sicer 20 točk celotnega festivala. Med njimi sta bili ADC mladindska formacija in ADC članska formacija, kot nastopajoče pa so želeli Plesno skupino Ajda, katero je trenerka okrepila z mamicami, ki so se udeležile festivala kot spremljevalke otrok. Točka je izpadla res vrhunsko, z veliko pozitivne energije in izraza čiste ljubezni do plesa.
V Master gala so bili člani pozvani, da se še enkrat predstavijo s svojo koreografijo in sicer med štirimi najboljšimi. Na koncu so bili tretje uvrščena točka vseh najboljših iz vseh različnih stilov plesa. Trud je bil poplačan. Neskončno veselje, vriskanje, solze sreče, vse to in še več je odmevalo še dolgo v večer, ko smo se vračali proti domu. V objem svojih dragih domačih smo se združili naslednji dan dopoldan.
Vsem udeleženim festivala bo ta plesna dogodivščina ostala v lepem spominu.
Hvaležni smo, da nam je bilo omogočeno toliko vsega lepega, da imamo možnost plesati, da lahko tekmujemo, da imamo ljudi, ki nas podpirajo na različne načine, da imamo v Plesnem centru najboljše trenerje, ki plesalce vedno znova pripeljejo do takih rezultatov.
Hvala dragim staršem za vso pomoč in podporo, velik hvala pa tudi donatorjem; Fructal, Incom-Leone ter Fami.
Rezultati tekmovanja;
-Amelie in Doroteja 1. mesto hh duo junior 1
-Kiara  1. mesto hh solo junior 2
-Maša  3. mesto hh solo junior 2
-ADC mala pionirska skupina W- GROUP 1. mesto hh gropu junior 1
-ADC mladinska formacija WELCOME TO THE PARTY 2. mesto hh formation junior 2+ Master Gala 
-Matic in Blaž 1. mesto hh duo senior
-Neža 2. mesto contemporary/modern solo senior
-Zoja 2. mesto hh solo senior
-Plesna skupina Ajda+mamice 1. mesto National/Folk/Ethno formation vetetans +nastop v Master Gala
-ADC mala mladinska skupina ĐUSI 1. mesto hh group junior 2
-ADC pionirska formacija 1 W KIDS 1. mesto hh formation junior 1
-ADC mala mladinsko članska skupina GUSTO 3. mesto hh group senior
-ADC članska formacija DIVERTIRSE 2. mesto hh formation senior + 3. mesto v Master gala (top 20)
Čestitke vsem plesalcem in trenerjem ADC
ADC - S plesom se svet vrti !

Oglejte si tudi