Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
9°C
-5°C
ČE.
7°C
3°C

7. mednarodni festival moškega petja

Ajdovski pevski zbor Srečko Kosovel skuša tudi v teh pandemičnih časih nadaljevati uspešno zgodbo pevskega festivala, le da prilagojenega trenutnim razmeram. Že 7. festival bo tako potekal 9. in 10. oktobra, s posvetnim in sakralnim programom.

Tradicionalno prizorišče posvetnega programa ostaja Vipavski Križ. V soboto, 9. oktobra 2021, bodo na grajskem dvorišču (ob 18.30) nastopili moška in fantovska zasedba zbora Srečko Kosovel, obe pod vodstvom Andreja Makorja, Fantovska skupina MeMPZ Emil Komel iz Gorice (dirigent David Bandelj) ter Mariborski oktet (umetniška vodja Špela Drašler). Še pred koncertom (ob 16.00) bo delavnica vokalne tehnike pod vodstvom Martine Burger. Namen delavnice je zborovodjem, pevcem in korepetitorjem izboljšati znanje o vokalni tehniki, da bi uspešneje reševali vokalne težave pri svojem petju in pri delu z zborom. Delavnica bo odprtega tipa, aktivna za vse udeležence. Na voljo bo študijski material. Sopranistka Martina Burger je z odliko diplomirala leta 2011 na zagrebški Akademiji za glasbo. Bila je izjemno uspešna na mednarodnih in nacionalnih pevskih tekmovanjih, poustvarila pa je tudi že 22 opernih vlog. Poleg tega ima tudi široka pedagoška znanja in za JSKD redno vodi seminarje vokalne tehnike.

Festival se bo v nedeljo nadaljeval v romarski cerkvi Marije Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi (ob 18.00). Tokrat bosta nastopila dva sestava, vendar z nekoliko daljšima programoma. Domači zbor Srečko Kosovel bo odpel pet nabožnih skladb Avgusta Lebana, ki je pred poldrugim stoletjem nekaj časa učiteljeval prav v Ajdovščini. S koncertom bodo nadaljevali italijanski gostje, Coro La Rupe iz kraja Quincinetto v dolini Aosta. Na sporedu bodo skladbe pri nas manj poznanih skladateljev od renesanse do sodobnosti. Zbor vodi Domenico Monetta.

Vsi obiskovalci festivalskega dogajanja bodo morali upoštevati takrat veljavne protikoronske ukrepe.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi